5 порад, як зробити ваші голубці ще смачнішими

Українські голубці – це традиція…це асоціація з теплом домашнього вогнища та запашною стравою, якою мама частувала нас в дитинстві. А ще цю страву українці здавна готували на зимові свята.

Але щоб страва вийшла по-справжньому смачною, потрібно знати декілька суттєвих нюансів та особливостей її приготування.

Порада 1: 

Під час приготування голубців потрібно покласти на верхній шар декілька шматочків вершкового масла – страва стане значно смачнішою.

Порада 2: 

Тушити голубці на подушці з овочів. Нашинковану моркву, солодкий перець, помідори цибулю, дрібно нарізану зелень – кріп, петрушку кладуть між шарами голубців або на дно ємності для тушіння. Додають дрібку солі, трохи води з додаванням вершкового масла або рослинної олії чи сметани.

Порада 3: 

Тушити голубці можна на газовій плиті на слабкому вогні в закритому емальованому чи чавунному посуді (з товстим дном) чи гусятниці, в глибокій тефлоновій чи керамічній сковороді під закритою кришкою, підливши води з олією або зі сметаною (можна додати рублену зелень та ароматні прянощі) або в духовці на деку, додавши трохи води.

Порада 4: 

Для приготування голубців можна взяти сухе біле вино або ж натуральні соки – яблучний, виноградний, томатний, розведений водою гранатовий сік та інші за смаком.

Порада 5: 

Для приготування невеличких голубчиків можна з використати молоде листя білого винограду або ж листя савойської капусти. “Виноградні” голубці з м’ясом та рисом мають азіатське походження та називаються “долма” – вони особливо добре смакують з сметанно-часниковим соусом.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам приготувати по-справжньому приголомшливі голубці!

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 порад, як зробити ваші голубці ще смачнішими