5 простих, але приголомшливо смачних страв з баклажанів

Баклажани містять багато корисних речовин: вітаміни групи В, РР, С, кальцій, калій форсфор, каротин, магній, мідь, залізо. Їх корисно включати в меню для хорошої роботи серцево-судинної системи, для профілактики атеpoсклеpoзу, їх можна вживати при цyкpoвому дiaбеті і тим, хто стежить за фігурою, адже баклажани низькокалорійний продукт, а також покращують травлення.

Найбільше корисних речовин можна зберегти, якщо готувати баклажани в духовці або запікати на відкритому вогні, на грилі. Баклажанам притаманний гіркуватий смак, щоб його прибрати, потрібно перед приготуванням нарізати баклажани, присипати їх сіллю на 20-30 хвилин, а потім промити під проточною водою.

Баклажани з м’ясним фаршем по-турецьки

Приготування. Баклажани і помідори нарізати кружечками, посолити, з м’ясного фаршу скачати невеликі кульки і приплюснути їх з двох сторін. У глибоку ємність для запікання складати по черзі овочі і фарш в такій послідовності: кружечок баклажана, кружечок помідора, фарш. Таким чином потрібно заповнити всю ємність і поставити її в духовку, запікати баклажани по-турецьки близько 40 хвилин при температурі 180 про С.

Мусака по-болгарськи

Приготування. Картопля, помідори і баклажани нарізати кружечками, посолити. У глибоку ємність для запікання викладати шарами: м’ясний фарш-картопля-помідори-баклажани і т.д. Збити сметану з яйцями і залити цим овочі з м’ясом. Запікати близько години на середній температурі в духовці, в кінці приготування посипати мусака тертим сиром і поставити в духовку ще на 10-15 хвилин.

Баклажани віяла з помідорами і сиром по-італійськи

Приготування. Баклажани надрізати уздовж всієї плодоніжки, не дорізаючи до кінця. Між надрізами вкласти помідори, тертий сир і зелень. Запікати в духовці 30 хвилин.

Баклажани із зеленню і помідорами по-грузинськи

Приготування. Баклажани розрізати уздовж, наколоти виделкою і запекти в духовці близько 30 хвилин. Часник, помідори і зелень петрушки, кропу, базиліка, кінзи крупно порубати. Запечені баклажани посипати зеленню з часником і помідорами і полити олією.

Сира баклажанная ікра по-одеськи

Приготування. Баклажани і болгарський перець запекти в духовці, остудити і зняти з них шкірку. Запечені баклажани, перець, помідори, цибулю, часник, зелень петрушки і кропу крупно порубати або пропустити через м’ясорубку. Ікру посолити і поперчити за смаком, заправити рослинною олією.

Джерело.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 простих, але приголомшливо смачних страв з баклажанів