7 натуральних добрив для кімнатних рослин, які забезпечать їм рясне цвітіння і ріст

Правильні добрива — запорука шикарного кімнатного квітника. Якщо рослину не підгодовувати, то не варто чекати рясного цвітіння і зеленого пишного листя. А ще, коли «зелені друзі» відчувають нестачу корисних речовин, вони можуть захворіти. Тому не варто ризикувати, відкладаючи добриво. Досвідчені господині радять використовувати для цього натуральні засоби. Виявляється, в домашньому арсеналі можна знайти ті, які замінять новомодні препарати і полегшать догляд за рослинами.

Коли підгодовувати рослини

Підгодовувати кімнатні рослини слід, коли вони ростуть. Відповідно, в період спокою підживлення можна не готувати. У більшості рослин ця пора починається восени і закінчується в кінці зими.

Підживлення для рослин 

1. Деревна зола

Як для харчування так і для профілактики захворювання рослин відмінно підходить деревна зола. Залийте 1 ст. л. 1 л гарячої води і настоюйте 1 тиждень. Періодично знімайте кришку і перемішуйте настій. Поливайте рослину 1 раз в 10 днів, попередньо перевіривши, чи сухий грунт.

2. Часниковий настій

Часниковий настій зміцнює імунітет рослин, оберігаючи їх від різних захворювань. Також він посилює ріст і цвітіння орхідей. Залийте 4-5 зубчиків часнику 1 л окропу і дайте настоятися 20 хвилин, далі процідіть і остудіть. 1 ст. л. розчину додайте в 1 л відстояної води для поливу будь-яких рослин.

3. Цибулиння

Досвідчені квітникарі не викидають лушпиння цибулі, так як знають, що воно багате корисними речовинами: вітамінами C, PP, E, антиоксидантами і багатьма іншими. Відвар з неї знищує хвороботворну мікрофлору і шкідників: павутинного кліща, трипсів і тлю.

Щоб приготувати відвар, зберіть лушпиння і висушіть його. Потім викладіть в каструлю, залийте теплою водою (на 1 частину лушпиння 2 частини рідини). Поставте на вогонь і кип’ятіть 10 хвилин. Потім накрийте ємність і дайте настоятися 1,5 години. Процідіть і використовуйте!

4. Акваріумна вода

М’яка вода з акваріума стимулює ріст рослин, а все завдяки великій кількості корисних речовин в ній.

5. Кавова гуща

Кавову гущу оцінять рослини, які вважають за краще кислий грунт. Наприклад, гортензія в таких умовах буде цвісти дуже красиво. Змішуйте це добриво разом із землею в вазоні.

6. Мінеральна вода

Перед тим як полити рослину мінеральною водою, подивіться на етикетці кількість кальцію і солей магнію. На жаль, не всі рослини їх добре переносять. Наприклад, гідрангея і азалія. Крім того, таку воду потрібно відстояти.

7. Картопляний відвар

Відваріть очищену картоплю в емальованій каструлі і процідіть, злийте воду і остудіть. Потім поливайте. Не зберігайте засіб для наступного разу, готуйте новий.

Важливо: удобрюючи кімнатні рослини, запам’ятайте одне правило: краще недогодувати, ніж перенаситити. Надлишок поживних елементів порушує рівномірний розвиток рослин і може навіть призвести до їх захворювання і загибелі. Але якщо все робити правильно, то вони порадують вас швидким ростом і пишним цвітінням.

А чим ви удобрюєте свої рослини?

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 натуральних добрив для кімнатних рослин, які забезпечать їм рясне цвітіння і ріст