Чим замінити майонез: 7 заправок для салату

Ви не їсте майонез, а салати зі сметаною набридли? Зізнаємося – нам теж. Тому ми вирішили урізноманітнити свої салати і зібрали 7 заправок на основі сметани, йогурту, кефіру та сиру. Дуже цікаво вийшло – вам сподобається!

Сметанна заправка для салату

ІНГРЕДІЄНТИ:

Сметана – 250 г
Сік лимона – 1 ч.л.
Французька гірчиця – 1 ч.л.
Мед – 1 ч.л.
Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі інгредієнти змішуємо і поливаємо заправкою салат. Якщо в салаті є сіль, то заправку не досолюємо.


Йогуртова заправка з огірком і м’ятою

ІНГРЕДІЄНТИ

Йогурт натуральний – 1 склянка
Рослинна олія – ​​1 ст.л.
Огірок – 0,5 шт.
Часник – 1 зубчик
М’ята свіжа – гілочка
Сіль
Перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Всі інгредієнти збиваємо в блендері до однорідної консистенції. За смаком солимо і перчимо. Якщо заправка вийшла густою, розводимо її йогуртом до необхідної консистенції.


Пікантна йогуртовая заправка

ІНГРЕДІЄНТИ:

Йогурт натуральний – 250 мл
Лимонний сік – 1,5 ст.л.
Гірчиця – 1 ч.л.
Мед – 2-3 ч.л.
Апельсинова цедра
Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо разом всі інгредієнти до однорідної консистенції.


Сирна заправка

ІНГРЕДІЄНТИ:

Вершки (20% або 30%) – 50 мл
Плавлений сир – 70 г
Прованські трави

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Вершки нагріваємо з плавленим сиром (краще брати м’який сир) і прованськими травами. Тримаємо соус на вогні, поки він не загусне до необхідної консистенції. Потім знімаємо соус з вогню і охолоджуємо.


Заправка з вершків і блакитного сиру

ІНГРЕДІЄНТИ:

Вершки 30% – 30 г
Блакитний сир – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Вершки збиваємо з блакитним сиром в блендері до однорідної консистенції.


Сметанно-кефірна заправка

ІНГРЕДІЄНТИ:

Сметана – 30 г
Кефір – 40 г
Часник – 1 зубчик
Петрушка – за смаком
Кінза – за смаком
Сіль за смаком
Перець білий мелений – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо сметану і кефір, додаємо нарізану петрушку, кінзу, подрібнений часник, сіль і перець.

Готовим соусом заливаємо овочі.


Яєчна заправка

ІНГРЕДІЄНТИ:

Сметана або кефір – 200 г
Сіль за смаком
Гірчиця – 1 кавова ложка
Яйце – 2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйця відварюємо вкруту, натираємо жовток.
  2. Змішуємо жовток зі сметаною і прянощами. Білок яйця дрібно нарізаємо і додаємо в соус.

Джерело: Smachno.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Чим замінити майонез: 7 заправок для салату