Договір з сімейним лікарем: все, що потрібно знати українцям

У квітні 2018 року в Україні стартує кампанія по вибору лікаря ланки первинної допомоги. Тобто, так званого сімейного лікаря – педіатра або терапевта.

Коли Міністерство охорони здоров’я оголосить про початок кампанії, українцям необхідно буде вибрати собі сімейного лікаря. Медпрацівника, до слова, не обов’язково вибирати за місцем прописки, можна і за місцем проживання.

Після того, як людина зупинить свій вибір на конкретному лікарі, необхідно укласти з ним договір. Для цього потрібен набір документів – паспорт, ідентифікаційний код і, при необхідності, свідоцтво про народження дитини. Персональні дані пацієнта будуть внесені до реєстру, а людина отримає право безкоштовно звертатися до свого лікаря в будь-який час.

Некомерційна комунальна медична установа буде отримувати фінансування від держави за кожного оформленого пацієнта. Уже відомо, що за кожного «офіційного» хворого МОЗ буде платити лікарні 370 гривень на рік.

Також українцям нададуть право поміняти сімейного лікаря в будь-який момент, якщо обраний спочатку виявиться непрофесійним або чимось не влаштує пацієнта.

Відзначимо, що повністю нова модель фінансування для установ спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги стартує тільки в 2020 році. Однак уже в найближчі два роки в пілотних проектах будуть фінансуватися певні види послуг.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Договір з сімейним лікарем: все, що потрібно знати українцям