Дуже багато людей вирощує у себе «Грошове Дерево». Так ось, знайте, що Ви поливаєте і вирощуєте …

Горшкова рослина «толстянка», відома в народі більше як грошове дерево, прикрашає підвіконня багатьох з нас. Деякі вірять, що ця квітка приносить багатство і достаток в сім’ю, є ті, хто використовує її в якості лікуючого засобу. А взагалі, ця рослина досить красива і тому дуже багато  людей заводять її для естетики. Сьогодні ми пропонуємо вам розібратися у всіх принадах і недоліках цього чудового грошового дерева. Толстянка має безліч різновидів. Однак найбільш поширена в якості кімнатної рослини толстянка деревоподібна, або «грошове дерево», іноді ще ця рослина називають крассула, жірянка.

УВАГА! У толстянці міститься у високій концентрації миш’як, тому зловживати внутрішнім прийомом лікувальних препаратів на основі цієї рослини не рекомендується. При передозуванні спостерігаються блювота, пронос, порушення свідомості.

– Герпес на губах. З кількох листочків вичавити сік. Змащувати уражене місце кожні 30 хв. Можна зробити інакше – просочити соком ватку, покласти її на уражене місце і за допомогою пластиру зафіксувати.

– Ангіна, тонзиліт. З 10 листочків вичавити сік, змішати з 200 мл води. Полоскати горло 3-5 разів на день.

– Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки. Вранці за 1 год. До прийому їжі з’їдати 2 листочка товстянки, ретельно пережовуючи.

– Пієлонефрит, цистит. 5 листочків товстянки подрібнити, залити 200 мл гарячої води, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по 1 ст. ложці за 15 хв. до їди 3 рази в день.

– Артрит, артроз. Вичавити з 10-15 листочків сік, змащувати уражені суглоби перед сном.

– Геморой. Прикласти розрізаний листок, допомагає відразу.

– Опіки, забиті місця, розтягнення, рани, порізи, нариви.Прикладіть кашку з листя на пошкоджену ділянку, закріпіть бинтом. Змінювати пов’язку у міру висихання (2-3 години). За деякими даними, толстянка очищає повітря від шкідливих мікробів і бактерій, а за деякими повір’ями, принесе в будинок багатство і успіх! Ось таке  цікаве дерево!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Дуже багато людей вирощує у себе «Грошове Дерево». Так ось, знайте, що Ви поливаєте і вирощуєте …