Польський дипломат назвав Львів “польським” і звинуватив Україну в “окупації Криму та Донбасу”

Віце-консул генерального консульства Польщі в Луцьку Марек Запур назвав Львів польським містом

Про це у Facebook написав завідувач відділу Рівненського краєзнавчого музею Ігор Марчук, повідомляє Еспресо ТВ.

Запур виступив з такою заявою під час “круглого столу” у краєзнавчому музеї міста Рівне. Захі мав назву “Волинський експеримент Г. Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період”.

“Українські науковці на “круглому столі” чітко заявили, що захід є провокаційним і не варто відзначати дні народження польського окупаційного чиновника Генрика Юзевського, оскільки Польща захопила частину території УНР у 1919-1920 роках”, – йдеться у повідомленні.

У відповідь віце-консул Польщу у Луцьку Марек Запур встав і заявив, що Української держави в той час не існувало.

“Львів – то є польське місто, і в сучасності можна стверджувати, що Україна подібним шляхом окупувала Крим і Донбас”, – зазначив Запур.

Пізніше він зауважив, що вважає інформацію про його нібито скандальну заяву в Рівному тенденційною.

Мовляв, окремі учасники під час “круглого столу” “заявили, що в роки Речі Посполитої поляки окупували Львів”.

“Я з тим не погодився. Сказав, що не можна говорити про окупацію, тому що окупація – це коли одна держава захоплює частину іншої держави… Я сказав про те, що у 1918 році Львів був польським містом. Адже відомо, що більшість населення Львова тоді були поляки. Так що просто це дуже тенденційно і не відповідає суті. Я думаю, що ця новина спеціально так написана, щоби вона була провокаційною і підривала польсько-українські стосунки”, – наводить слова дипломата “Волинь 24”.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Польський дипломат назвав Львів “польським” і звинуватив Україну в “окупації Криму та Донбасу”