Як позбутися жиру з поверхні кухонних меблів. Прості, дієві і безпечні методи

Ні для кого не секрет, що прибирання кухні – найбільш трудомістка робота. Так багато поверхонь і так мало часу. Потрібно зробити ревізію в холодильнику, вимити плиту, почистити духовку, відтерти плями з усіх робочих поверхонь і шафок.

До слова, саме останнє завдання стає дилемою. Як швидко усунути жирний наліт і плями з фасаду так, щоб не пошкодити дерево або пластик? Побутова хімія ефективна в усуненні, але вона дорога, а абразивні речовини можуть дуже пошкодити поверхню. Не залишати ж все як є?

Кухонні шафки

Натуральні засоби завжди в фаворі, коли йдеться про те, як очистити ту чи іншу поверхню. Відкиньте убік сумніви щодо їх ефективності. Можливо, вони діють не так швидко, як хімічні суміші, але, все ж, вони діють.

Що б ви не думали, їх головна перевага не в дешевизні, а в безпеці. Вони не викликають алергічних реакцій, які не роз’їдають шкіри рук, не залишають після себе різкого запаху, якого не позбутися навіть за допомогою провітрювання.

Використовувати їх варто. А якщо ви губитеся в здогадах, які вибрати, ось кілька порад.

Як позбутися від жирного нальоту при митті кухонних шафок

Наша редакція вирішила запропонувати вам відразу кілька ефективних способів, які допоможуть впоратися з проблемою за короткий час. Вдаватися до них щодня не варто. Краще регулярно протирати поверхню спочатку вологою губкою, а потім сухою. Лише коли використання губки не приносить бажаного результату, виберіть один з нижчеперелічених варіантів.

Сода і рослинна олія

Для того, щоб домогтися бажаного результату, вам знадобиться не велика кількість рослинної олії і сода.

Змішайте обидва інгредієнта в рівних пропорціях. Нанесіть кашку на забруднену поверхню.

Почекайте 30 хвилин. За цей час жир збереться в грудочки. Візьміть м’яку губку, змочіть її в воді, вичавте і просто зітріть жир.

На будь-якій поверхні завжди є дуже брудні місця, які важко очистити з першого разу. Отже, якщо видалити весь наліт з першої спроби не вдалося, нанесіть кашку на окремі місця і повторіть процедуру спочатку.

Перевага даного засобу в його універсальності. Він чистить будь-яку поверхню. А шафки з дерев’яним фасадом виграють подвійно: рослинна олія вбирається в дерево, створює захисну плівку і маскує потертості і подряпини на поверхні.

Лимонна кислота

Є два перевірених засоби. Для приготування першого потрібно змішати лимонну кислоту з миючим засобом, в другому – з содою.

У літрі теплої води розчиніть 1 ст. л. лимонної кислоти і 3-4 краплі миючого засобу. Коли розчин готовий, змочіть в ньому губку і протріть всі брудні ділянки. Зачекайте близько півгодини, а після зітріть все змоченою в чистій теплій воді мочалкою.

Якщо відкладення не дуже великі, можна змішати в маленькій мисочці 2 ст. л. соди і 1 ч. л. лимонної кислоти. Долийте достатню кількість води, щоб вийшла густа кашка. Візьміть чисту губку і нанесіть на неї суміш. Протріть нею все забруднення, а після приберіть їх вологою ганчіркою.

Після таких засобів дерево виглядає яскравішим і новішим. Використовувати подібні скраби потрібно 1 раз в 3 тижні.

Оцет

Цей засіб набув популярності через особливий аромат. Але не варто забувати і про його ефективність. До речі, ним можна почистити як пластик, так і кераміку.

Змішайте по 0,5 склянки яблучного оцту і горілки. Додайте до інгредієнтів 0,5 ч. л. Ефірної олії апельсина, а також 2-3 краплі евкаліптової олії.

Перелийте засіб в ємність з розпилювачем. Струсіть ємність перед використанням. Розпорошіть рідину на забруднену ділянку, а через 15 хвилин просто зітріть вологою губкою.

Розпушувач

Не варто недооцінювати цей продукт. Він дуже ефективний і коли потрібно зробити красиву випічку, і коли видалення жирних плям – справжня проблема.

Залийте водою розпушувач тіста. Кількість необхідного порошку залежить від обсягу робіт. Що стосується кількості води, необхідно рівно стільки, щоб зробити з розпушувача кашку.

Нанесіть масу на плями і залиште так на 30 хвилин. Потім змийте все водою.

А поки засіб працює, ви можете зайнятися чисткою плити і духовки.

Господарське мило

Використовуйте його в тому випадку, якщо стільниці та меблі виготовлені з натурального каменю. Тоді можна застосувати вспінене мило і для фасадів з дерева або пластика, і для стільниць з мармуру, наприклад.

Спіньте мило. Намочіть губку і нанесіть засіб на забруднені поверхні. Зачекайте 15 хвилин.
Змийте все чистою водою.

Після використання господарського мила обов’язково витріть поверхні насухо чистим рушником, можна навіть паперовим. Якщо шафки дерев’яні, можна нанести поліроль.

Корисні поради

Ніколи не використовуйте хімічні засоби, якщо ви вибрали гранітні і мармурові поверхні. Господарсько мило – єдиний безпечний і ефективний варіант.

Потріть волоським горіхом тріщини і подряпини на дерев’яній поверхні. Це найдоступніший спосіб замаскувати їх на деякий час.

Очищаючи вертикальні поверхні, постеліть папір. Тоді відмиті бруд і жир будуть сипатися на неї, а не на підлогу.

Використовуйте поліроль під час прибирання. Він не видалить жир, але сповільнить процес забруднення.

Згодом кухонні меблі дійсно втрачають свій первісний блиск. Ми не станемо стверджувати, що ці засоби повернуть їм той самий вид, але вони точно зроблять їх чистішими, новішими і красивішими.

Підберіть варіант, який допоможе впоратися навіть з самими серйозними забрудненнями і відмовтеся від побутової хімії.

Розкажіть друзям, що використовувати хімічні засоби не завжди безпечно, і поділіться одним з методів або відразу усіма.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як позбутися жиру з поверхні кухонних меблів. Прості, дієві і безпечні методи