Євросоюз може позбавити Україну безвізу

У п’ятницю українська делегація звітуватиме у Брюсселі.

Євросоюз може переглянути безвізовий режим з Україною через невдоволення тим, як Київ бореться з корупцією, інформує ТСН.

У заяві, розповсюдженій Брюсселем, наголошують: дії ГПУ зі зриву спецоперації НАБУ підривають віру суспільства в ефективну боротьбу з корупцією. І зазначають – українська влада має активізувати зусилля і забезпечити незалежність та ефективність антикорупційних інститутів.

Це була одна з умов надання Україні безвізового режиму, і звітувати про успіхи на цьому полі українська делегація вирушить до Брюсселя вже у п’ятницю. У коментарі ТСН виконавчий директор “Transparency international Україна” Ярослав Юрчишин зауважив, що незадоволений ходом реформ ЄС може закрити кордони або для всіх українців, або лише для окремих винуватих посадовців.

“Зараз європейці дуже критикують генерального прокурора, прокуратуру. То так, можуть бути переглянуті умови плану візової лібералізації, тобто може постати питання про скасування візового режиму. Я дуже сподіваюся, що будуть обрані якісь інші механізми впливу – наприклад, персональні санкції заборони в’їзду в ЄС саме тих, хто заважає боротьбі з корупцією. Або замороження їхніх активів”, – заявив Юрчишин.

Нагадаємо, офіційний Вашингтон також висловив вкрай критичну реакцію на скандали, пов’язані з підривом антикорупційних зусиль в Україні.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Євросоюз може позбавити Україну безвізу