Молода білокачанна капуста може бути смачною не тільки в салаті! І цей рецепт капустяних шніцелів тому підтвердження. Вони виходять такі апетитні і хрусткі, що складно втриматися і не взяти з тарілки ще хоч один …
Завдяки короткій тепловій обробці, капуста зберігає майже всі свої корисні властивості, що дуже важливо, адже цей овоч багатий на вітаміни, клітковину, мінеральні солі, необхідні нашому організму. Тому смажена в яйці капуста – це не тільки ситне, швидке і недороге, але і корисне частування.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 невеликий качан молодої капусти (вагою до 1 кг)
- 3 яйця
- панірувальні сухарі
- сіль, перець за смаком
- соняшникова олія для смаження
ПРИГОТУВАННЯ
Головний секрет в приготуванні такої капусти – правильна нарізка. Качан повністю видаляти не можна, оскільки капустяні листи просто розваляться під час приготування. Зріжте тільки виступаючу частину качана, качан наріжте часточками.
Бланшируйте капусту в підсоленій воді протягом 5 хвилин.
Злегка остудіть. Яйця збийте, посоліть і поперчіть за смаком. Умочуйте кожну капустяну скибочку в яйці, потім в сухарях, потім знову в яйці і відправляйте на сковороду з розігрітим маслом. Смажте до зарум’янювання з кожної сторони.
Тепер це одна з моїх улюблених страв з капусти! Така закуска прекрасно поєднується з будь-якою зеленню або соусом, наприклад, сметанним з часником. Смачного!