Капустяні деруни. Пальчики оближеш!

Просто, швидко, з найдоступніших продуктів. Ідеальна страва для сімейної вечері. Причому смакує як гарячою, так і холодною, як самостійна страва, так і гарнір до м’яса чи риби.

Інгредієнти

  • 700 г капусти,
  • 2 яйця,
  • 1 велика морква,
  • 1-2 цибулини,
  • 100 мл олії,
  • 5 ст. ложок манної крупи,
  • сіль, перець, спеції,
  • зелень (кріп).

Приготування

Капусту нашаткувати якомога тонше, залити гарячою водою і відварити до м’якості. Час залежить від сорту і пори року, навесні і влітку досить 7-10 хв, взимку – 15-20. Головне, щоб капустяна соломка стала м’якою і практично готовою.

Тим часом підсмажити подрібнену моркву і цибулю до прозорості, але не до рум’яності.

Капусту відцідити, злегка віджати, дати трохи охолонути і з’єднати із засмажкою, яйцями, сіллю, перцем, спеціями, манкою і січеною зеленню, перемішати, залишаємо на кілька хвилин, щоб манка ввібрала вологу.

Вологими руками сформувати невеликі деруни і посмажити спочатку на одній стороні без кришки до рум’яності, перевернути, накрити кришкою і довести до готовності.

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Капустяні деруни. Пальчики оближеш!