“Карта поляка” стане доступнішою

Відтепер громадянам, які мають намір отримати “Карту поляка”, не треба буде доводити факт своїх родинних стосунків. Достатньо буде підтвердження, що їхні родичі були поляками, пише УНІАН.

Закон, який вносить відповідні зміни, вже підписав президент Польщі Анджей Дуда. Ним розширюється коло осіб, яким може надаватися посвідка на проживання в Польщі.

Такий дозвіл зможуть отримати члени родини особи, яка вже має “Карту поляка”. Тож найближчі члени сім’ї особи, які приїхали з нею до Польщі, в майбутньому зможуть отримати соціальне забезпечення від держави.

Окрім того, Польща збільшила підтримку осіб, які мають картку поляка. Зокрема вони можуть розраховувати на дотації держави при купівлі житла.

Нагадаємо, в цьому році Польща планує видати громадянам України 900 тис. робочих віз, що в півтора рази більше, ніж в попередньому.

Раніше повідомлялося, скільки всього грошей перевели в Україну в 2016 році заробітчани з усього світу. Варто зазначити, що в Польщі почав діяти список нев’їзних українців. Про те, що в’їзд в країну заборонений, фігуранти списку зможуть дізнатися на кордоні, якщо спробують заїхати.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Карта поляка” стане доступнішою