Покроковий рецепт приготування хрустких огірків без оцту
Інгредієнти:
- Огірок – 500 г;
- Виноград 100 г;
- Перець гострий 0,3 шт. ;
- Листя винограду 5 шт. ;
- Часник 2 зубчики;
- Листя хрону – 0,3 шт.;
- Кріп – 2 гілочки;
- Сіль – 1 ст.л. ;
- Цукор 2 ст.л .;
- Духмяний перець горошком – 5 шт .;
- Чорний перець горошком – 5 шт .;
- Лавровий лист – 2 шт.
Як приготувати
- Огірки добре промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 години.
- Листя винограду, частину листа хрону, кріп крупно нарізаємо і половину зелені викладаємо на дно стерилізованої банки.
- Наповнюємо банку огірками. Вільний простір заповнюємо ягодами винограду кислих сортів і скибочками гострого перцю.
- Зверху викладаємо залишки зелені, нарізаний часник і заливаємо огірки окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин.
- Потім зливаємо рідину в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо цією рідиною огірки. Залишаємо на 7-10 хвилин.
- Зливаємо рідину з огірків в каструлю, ставимо каструлю на вогонь, додаємо цукор, велику сіль, перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і заливаємо ним огірки.
- Накрываємо банку кришкою, ставимо в каструлю з водою та стерилізуємо огірки при повільному кипінні 20 хвилин.
Потім огірки закатуємо, перевертаємо кришкою вниз й охолоджуємо.
На дно каструлі для стерилізації краще покласти рушник, інакше банки можуть тріснути
Покроковий рецепт приготування солодких хрустких огірків
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг;
- Листя хрону;
- Листя порічки та вишні;
- Кріп – кілька пучків;
- Перець чорний горошком – 56 шт.;
- Перець червоний стручковий – за смаком;
- Часник – 10 зубчиків.
Для маринаду:
- вода – 4 л .;
- сіль – 6 ст. л .;
- цукор – 1,5 склянки;
- оцет 9% – 2 склянки.
Як приготувати
- Огірки заливаємо водою, нехай полежать протягом 4-5 годин, потім добре з промоваємо.
- Вимиту зелень викладаємо на дно банок, також за бажанням додаємо гострий перець і перець горщиком.
- Потім плотно утрамбовуємо в банки огірки.
- Кип’ятимо воду і заливаємо огірки простим окропом, залишаємо на 15 хвилин.
- Поки прогріваються огірочки, готуємо маринад: у воду додаємо цукор, сіль доводимо до кипіння, вливаємо оцет.
- З огірків зливаємо воду, заливаємо киплячим маринадом, і закочує кришками.
- Банки перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Залигаємо охолонути на 2-3 дні.
Покроковий рецепт приготування огірків з кетчупом
Інгредієнти:
- Невеликі огірки – 3 кг;
- Вода – 1,8 л;
- Сіль – 2 ст. л .;
- Оцет 9% – 1 стакан;
- Цукор – 1 склянка;
- Кетчуп томатний / чилі – 8 ст.л .;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Кріп, суцвіття кропу – за смаком;
- Петрушка – за смаком;
- Перець запашний горошком – за смаком;
- Гвоздика – 2-3 суцвіття;
- Лавровий лист – за смаком.
Як приготувати огірки з кетчупом
Крок 1. Миємо і замочуємо огірки на 3-5 годин (саме тому вони виходять хрусткими).
Крок 2. Миємо банки і стерилізуємо кришки до них.
Крок 3. На дно кожної банки викладаємо зелень і спеції. Щільно укладаємо огірки, щоб не було порожнеч.
Крок 4. Готуємо маринад. Для цього кип’ятимо воду з цукром, сіллю і кетчупом. Для додання огіркам гостроти, використовуйте кетчуп чилі. Як тільки цукор і сіль розчиняться додаємо в нього оцет і розливаємо по банках.
Крок 5. Ставимо їх в киплячу воду на 15-20 хвилин. Як тільки огірки почнуть темніти і вода в банках закипить, тримаємо банки в каструлі ще 3 хвилини.
Крок 6. Закочуємо банки, перевертаємо і загортаємо в ковдру. Після того як банки повністю охолонуть їх можна переносити в комору.
Покроковий рецепт приготування маринованих огірків з порічкою
Інгредієнти:
- Огірок – 500 г;
- Порічка – 100 г;
- Листя порічки – 3 шт.;
- Листя вишні – 3 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Кріп (суцвіття) – 2 шт .;
- Вода з-під ошпарених огірків (для маринаду) – 250 мл;
- Сік порічки (для маринаду) – 250 мл;
- Цукор (для маринаду) – 2 ст.л .;
- Сіль (для маринаду) – 1 ст.л .;
- Перець чорний горошком (для маринаду) – 5 шт.;
- Перець духмяний горошком (для маринаду) 5 шт .;
- Лавровий лист (для маринаду) – 2 шт.
Як приготувати
- В банку кладемо листя порічки, вишні, суцвіття кропу, розрізаний часник, огірки та порічку. Двічі ошпарюємо
- Вливаємо в воду з-під ошпарених огірків сік порічки.
- Додаємо сіль, цукор, лавровий лист, чорний та духм’яний перець горошком
- Кип’ятимо та заливаємо маринад в банку.
Покроковий рецепт приготування консервованих огірків з аґрусом
- Огірки – 2 кг;
- Аґрус – 400 г;
- Цукор – 100 г;
- Сіль – 50 г;
- Естрагон – за смаком.
Як приготувати
- Миємо та обдаємо окропом огірки
- Заливаємо їх холодною водою.
- Холодні огірки укладаємо в банки разом з гілочками естрагону.
- Миємо аґрус, заливаємо окропом і додаємо цукор та сіль. Доводимо до кипіння
- Проціджуємо розчин аґрусу і протираємо його через сито
- Доводимо суміш аґрусу до кипіння і заливаємо огірки 3 рази. Банки закочуємо та зберігаємо в темному сухому місці.
Джерело: smachno.ua