Кілька цікавих ідей щодо використання фольги у господарстві

Напевно у кожної газдині знайдеться рулончик фольги в кухонній шафці. Її часто застосовують під час приготування різних страв. Але цим можливості алюмінієвої фольги далеко не обмежуються.

Заточення ножиць

Візьміть кілька шарів фольги і поріжте ножицями. Це допоможе без усяких зусиль заточити їхні леза.

Захист ручок під час фарбування

Якщо ви займаєтеся ремонтом, то убезпечити фурнітуру від фарби можна, обгорнувши її фольгою.

Видалення іржі

Просто потріть крани й труби зім’ятим шматком алюмінію. Це видаляє іржу не гірше спеціальних щіток.

Запечатування пакетів

Іноді необхідно герметично запечатати речі або продукти в поліетилен. Для цього можна використати праску, що міцно зварює краї пакета. А щоб його поверхня не забруднювалася розплавленими залишками, краще прокласти шар алюмінієвої фольги.

Універсальний провідник

У цьому випадку ми використовуємо здатність фольги проводити електричний струм. Наприклад, якщо пальчикових батарейок у будинку не залишилося, то можна використати замість них елементи формату ААА, “наростивши” їх до потрібного розміру.

Очищення посуду

Швидко і якісно очистити посуд від жиру й гару допоможе зім’ятий шматок алюмінієвої фольги.

Переміщення меблів

Якщо вам необхідно перетягнути важку шафу, ліжко або інші меблі по килиму, то загорніть їхні ніжки в досить товстий, щоб не рватися, шар фольги. Таким чином операція зажадає від вас набагато менше зусиль.

Прасування

Цей лайфхак дозволить вам витрачати на прасування рівно у два рази менше часу. Покладіть на гладильну дошку алюмінієву фольгу відповідного розміру. Тепер при прасуванні тепло від праски буде відбиватися і впливати на зворотний бік речей.

Щильно обернувши каструлю з гарячою водою ви отримаєте імпровізовану праску.

Лійка

Коли під рукою немає потрібного предмета, то його можна зробити своїми руками. Наприклад, проста лійка, сформована з фольги, упорається з переливанням рідин не гірше дійсної.

Лоток для фарби

Якщо вам часто доводиться фарбувати, та ще й різними кольорами, то застеляйте дно лотка фольгою. Наприкінці роботи викидаємо цей шар, і ємкість готова до наступного сеансу фарбування й нового кольору.

Відбивач для фотозйомки

Професійне встаткування для фотозйомки коштує іноді досить відчутних грошей. Якщо ви займаєтеся цим у вигляді хобі або хочете просто спробувати, то цілком можна для початку зробити собі світловідбивач з алюмінієвої фольги. Ефект перевершить ваші очікування.

Рефлектор для батареї

Підвищити на пару градусів температуру у вашому приміщенні допоможуть спеціальні панелі, що відбивають тепло, поміщені за батарею. Таким чином, ви будете більше гріти свою кімнату, а не вулицю.

Сонячний розігрів

Влітку при безхмарній погоді для розігріву їжі можна цілком обійтися сонячною енергією. Простий рефлектор, що складається з обгорненої фольгою миски великого розміру, цілком здатний розігріти ваш бутерброд або хот-дог.

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Кілька цікавих ідей щодо використання фольги у господарстві