Консервуємо на зиму гострий «Тещин язик»

Свою назву закуска отримала завдяки гострому смаку. Тож, любителі гострого, не ловіть гав, бо баклажанно-помідорний сезон скоро закінчиться.

Інгредієнти:

  • 4 кілограми баклажанів;
  • 10 великих помідорів;
  • 10 солодких перців великого розміру;
  • 5 середніх головок часнику;
  • пекучий перець – за смаком;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 столові ложки солі (в маринад) + сіль для баклажанів;
  • 150 мілілітрів оцту;
  • 1 склянка соняшникової олії.

Приготування:

Від помитих баклажанів відрізати плодоніжку і порізати їх кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посолити (близько 2 столових ложок солі) і почекати, поки витече сік. Тоді його злити, а самі баклажани промити чистою водою, щоб видалити гіркоту.

Помідори ошпарити і зняти з них шкірку.

Тепер помідори і перець і часник перекручуємо на м’ясорубку. Додати до них сіль, цукор, оцет та олію і цим маринадом залити баклажани.

Тушкувати суміш півгодини, після чого викладати у стерильні півлітрові або літрові банки і закрутити.

Винести у прохолодне місце. Смачного!

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Консервуємо на зиму гострий «Тещин язик»