Леніна із холодцю зробила білоруська художниця

У Вітебську художниця Анастасія Гончарова підготувала незвичний арт-об’єкт. Свою експозицію вона назвала “12 ножів у спину революції”. Це скульптура зі звичайного холодцю у вигляді голови Леніна.

“До 100-річчя перевороту до образу Леніна звертаються багато художників. Так як це “мем” революції. А холодець – це такий жіночий спосіб висловитися. Тому що харчові продукти – те, з чим працює будь-яка жінка”, – пояснила авторка скульптури.

“Ленін-холодець” зварений зі свинини та важить 700 грамів, пише сайт Gazeta.ua.

“Революція також задумувалась як щось “їстівне”, світле, а отримали червоний терор, голодомор і громадянську війну, – говорить пані Анастасія.

Експозиція простояла у Центрі сучасного мистецтва лише два дні. З листопада організатори виставки прийняли рішення її демонтувати. Виставка “Время женщин” також передчасно припинила свою роботу.

Скарг ніхто не пред’являв. Принаймні, про це невідомо ні організатором виставки, ні Центру сучасного мистецтва, ні самій авторці.

Анастасія Гончарова вважає, що дався взнаки страх, вихований в людях за радянських часів. Вона не знає, що буде робити з цим арт-об’єктом. Швидше за все, просто викине.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Леніна із холодцю зробила білоруська художниця