Львівський сирник – секретний рецепт моєї бабусі зі Львова!

Львівський сирник – це вже справжній бренд. Його смак – як саме дитинство – такий рідний, зрозумілий і святковий! Приготувати його не складно – головне, дотримуватися бабусиного рецепту.

Складові:

  • Сир жирний – 500 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 130 г
  • Цедра лимона – 1 шт.
  • Ізюм – 30 г
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Приготування:

Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде дуже рідка – зайву рідину потрібно віджати через марлю.

Жовтки збиваємо з цукром до однорідності.

Додаємо в жовткова суміш манку, цедру лимона, родзинки і вершкове масло (трошки вершкового масла залиште для глазурі – буквально 1 ст. Л.).

Додаємо в суміш сир, перемішуємо і зовсім небагато збиваємо на найнижчій швидкості. Білки збиваємо.

Акуратно змішуємо сирну масу з білковою.

Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером.

Робимо глазур: невелику кількість (близько 1 ст. Л.) масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре перемішуємо і насипаємо 2 ст. л. какао.

Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи перемішувати, доводимо до кипіння, після чого вимикаємо вогонь.

Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при 180 градусах (дуже залежить від духовки). Готовий сирник перевертаємо на блюдо, поливаємо гарячою глазур’ю. Однак відразу сирник до столу не подаємо – йому треба постояти в холодильнику хоча б кілька годин, а краще – цілу ніч. Лише потім його можна подавати до столу. Смачного!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Львівський сирник – секретний рецепт моєї бабусі зі Львова!