Львівський сирник – це вже справжній бренд. Його смак – як саме дитинство – такий рідний, зрозумілий і святковий! Приготувати його не складно – головне, дотримуватися бабусиного рецепту.
Складові:
- Сир жирний – 500 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 200 г
- Масло вершкове – 130 г
- Цедра лимона – 1 шт.
- Ізюм – 30 г
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
Приготування:
Сир перетираємо через сито. Якщо перетерта маса буде дуже рідка – зайву рідину потрібно віджати через марлю.
Жовтки збиваємо з цукром до однорідності.
Додаємо в жовткова суміш манку, цедру лимона, родзинки і вершкове масло (трошки вершкового масла залиште для глазурі – буквально 1 ст. Л.).
Додаємо в суміш сир, перемішуємо і зовсім небагато збиваємо на найнижчій швидкості. Білки збиваємо.
Акуратно змішуємо сирну масу з білковою.
Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером.
Робимо глазур: невелику кількість (близько 1 ст. Л.) масла розтоплюємо з 2 ст. л. цукру на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо 2-3 ст. л. сметани, добре перемішуємо і насипаємо 2 ст. л. какао.
Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи перемішувати, доводимо до кипіння, після чого вимикаємо вогонь.
Сирник випікаємо в духовці приблизно 40-50 хвилин при 180 градусах (дуже залежить від духовки). Готовий сирник перевертаємо на блюдо, поливаємо гарячою глазур’ю. Однак відразу сирник до столу не подаємо – йому треба постояти в холодильнику хоча б кілька годин, а краще – цілу ніч. Лише потім його можна подавати до столу. Смачного!