Маккейн закликав Трампа надати Україні летальну зброю

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн закликав президента США Дональда Трампа надати Україні летальну зброю для захисту від Росії

Про це йдеться в заяві на сайті Маккейна, пише Еспресо ТВ.

“Візит міністра Меттіса до Києва дає США ще одну можливість виправити свою політику щодо України та забезпечити летальну оборонну допомогу, якої країна потребує для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності. Президент Трамп зробив крок уперед, коли відійшов від невдалої політики свого попередника в Афганістані. Тепер він має таку можливість щодо України”, – заявив Маккейн.

На думку Маккейна, Україні давно слід надати летальну зброю для захисту від російської агресії. Сенатор вважає, що це зробить війну дорожчою для росіян, змінить розрахунки Путіна та змусить Росію дотримуватися Мінських угод.

“Надання оборонної летальної допомоги Україні не суперечить мирному врегулюванню цього конфлікту – це важливо для досягнення цього. Поки ситуація лишається такою, як зараз, у Росії немає підстав змінювати свою поведінку, і нам слід очікувати більше насильства та смертей. Надання летальної оборонної допомоги Україні – сильний сигнал про те, що США відстоюватимуть суверенітет і право своїх союзників обирати власне майбутнє”, – додав Маккейн.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Маккейн закликав Трампа надати Україні летальну зброю