На Львівщині встановили копію бразильського пам’ятника Христа-Спасителя

Львівській області у Трускавці встановили 12-метрову статую Ісуса Христа з розкинутими руками, яка є зменшеною копією 40-метрового Христа-Спасителя в бразильському Ріо-де-Жанейро.

Ініціатор та спонсор встановлення 12-метрової статуї Ісуса Христа у туристичному Трускавці на Львівщині Ігор Кісак фотографується на фоні вже практично завершеної скульптури, з якої зняли риштування.

9-метровий бетонний Ісус стоїть на 3-метровому постаменті на Гошівській горі, яка є найвищою точкою Трускавця. Встановили статую ще в жовтні 2017 року. З того часу її оздоблювали так, що вона фактично стала зменшеною копією майже 40-метрового «Христа-Спасителя» у бразильському Ріо-де-Жанейро. За словами Ігоря Кісака, урочисте відкриття статуї відбудеться після проведення робіт з благоустрою навколишньої території та оздоблення постаменту.

Скільки коштувало втілення цієї ідеї, чоловік не зізнається. «Якщо я жертвую гроші на церкву, то роблю це обов’язково анонімно, щоб не оголошували про це. Так само я не хочу розголошувати, скільки витратив на цю справу», – сказав він.

«Ідею встановлення у Трускавці статуї Ісуса Христа я виношував змалку. Я думаю, що це буде об’єднувати усіх християн та принесе нам мир. Якраз сьогодні ми завершили виливати скульптуру з бетону. Залишились оздоблювальні роботи», – розповів раніше Zaxid.net Ігор Кісак.

За інформацією місцевих ЗМІ, Ігор Кісак є підприємцем, активним учасником Революції Гідності та засновником ГО «Довіра». На місцевих виборах 2015 року балотувався на посаду міського голови Трускавця, як самовисуванець.

Спорудження статуї погодив виконком Трускавецької міської ради 28 лютого 2013 року.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На Львівщині встановили копію бразильського пам’ятника Христа-Спасителя