На параді до Дня Незалежності військовим вітанням стане “Слава Україні!”

На урочистому параді на честь Дня Незалежності в Києві 24 серпня військовослужбовці будуть використовувати військове привітання “Слава Україні!” – “Героям слава!” замість привітань радянського зразка («Здрастуйте, товариші», «Бажаємо (бажаю) здоров’я»).

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, саме таке вітання використовували військові та міністр оборони Степан Полторак під час репетиції параду, яка відбулася у вівторок на злітній смузі авіазаводу ім. Антонова в Києві. “Під час проведення параду ми якраз покажемо, що це більш українське, більш наше”.

Під час параду, зокрема, звучатиме марш українських націоналістів “Зродились ми великої години“.

Участь у репетиції військового параду взяли близько 3,5 тис. військовослужбовців у складі пішої колони зведених парадних розрахунків від ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДСНС, ДПС, а також близько 20 військових оркестрів. Вперше цього року на параді буде марширувати парадний розрахунок жінок-військовослужбовців.

Хід підготовки особового складу до військового параду перевіряв особисто міністр оборони генерал армії Степан Полторак.

Сьогоднішня репетиція на злітній смузі авіазаводу вже третя. Очікується ще одне тренування на території авіазаводу, після чого воно буде проходити на головній вулиці столиці Хрещатику. Передбачається, що ці репетиції будуть нічними.

У День Незалежності участь у військовому параді візьме на тисячу армійців більше, ніж на репетиції – всього понад 20 парадних розрахунків. Відкриють парад ветерани та учасники АТО, участь у ньому також візьмуть військовослужбовці країн-партнерів. На параді також буде представлена військова техніка.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На параді до Дня Незалежності військовим вітанням стане “Слава Україні!”