Найкращі рецепти полуничних наливок

У вас багатий урожай полуниці, та ще й бабусі для онуків передають, вже не знаєте, що з неї готувати.

Рецепт полуничної наливки без горілки та спирту

У даному рецепті краще використовувати свіжу полуницю, а не заморожену, адже тут потрібні дріжджі, що живуть на поверхні ягід. Але помити ягоду все ж потрібно, інакше напою перейде неприємний земляний присмак. На виході виходить дуже ароматний напій міцністю не більше 14%.

  • Полуниця – 2,2 кг.
  • Цукор – 800 г.

Помиті і очищені від плодоніжок ягоди потрібно скласти в трилітрову банку і засипати цукром. Гарненько перемішати, перев’язати горлечко банки марлею в кілька шарів і поставити на 2-3 дні в темне тепле місце (18-25 ° C). Коли ягода заграє (з’явиться піна, буде чутно шипіння і кислуватий запах), марлю потрібно зняти і на банку встановити гідрозатвор або надіти гумову рукавичку з дірочкою в одному з пальців . Бродить полуниця від 2 до 4 тижнів. Під час бродіння слід підтримувати температуру 22-27 градусів.

Коли напій відбродив (рукавичка здується, а гідрозатвор перестане пускати бульбашки), його потрібно буде відфільтрувати через кілька шарів марлі і відправити на тиждень в прохолодне місце. Потім ще раз процідити (можна через вату), розлити по чистих пляшках і зберігати в темному прохолодному місці. Термін придатності у такої наливки – 2-3 роки.

Рецепт польської полуничної наливки (Likier Truskawkowy)

Це рецепт польської наливки з полуниці, який на батьківщині іменується як Likier Truskawkowy. В принципі, він мало чим відрізняється від полуничного лікеру, тільки трохи солодший і для його приготування потрібно набагато більше часу. Він міцніший за попередню наливку, адже для його приготування потрібно горілка. Крім того, тут дуже важливо витримати стерильність, тому тару краще попередньо простерилізувати.

  • Полуниця – 1,2 кг.
  • Горілка – 1 л.
  • Цукор – 480 г.

Полуницю помити і очистити від плодоніжок. Засипати її в стерильну банку відповідного обсягу і залити горілкою так, щоб вона повністю покривала ягоди. Банку щільно закрити і відправити в темне прохолодне місце на 1 тиждень. Через тиждень настій процідити, полуничну горілку перелити в чисту тару і закупорити. Частину, що залишилася полуницю засипати цукром, добре перемішати і щільно закрити кришкою. Зберігати обидві ємності потрібно в темному прохолодному місці не менше 1 місяця.

Через місяць полуничний сироп відфільтрувати, змішати з горілкою і розлити готову наливку по стерильних пляшках. Пляшки добре закупорити і витримати напій ще кілька місяців (скільки вистачить терпіння, можна закатати в банки і відкрити до Нового Року). Зацукровану і заспиртовану полуницю можна відразу ж після відділення від сиропу додавати в морозиво або до випічки.

Полунична наливка з цитрусовим смаком

  • Лимон – 1 штука.
  • Полуниця – 1 кг.
  • Горілка – 0,5 л.
  • Цукор – 250 г.

Очищену полуницю покласти в банку, засипати цукром і дати настоятися 3-4 години. Додати горілку, щільно закрити банку кришкою. Настоювати в темному теплому місці 30 днів. Профільтрувати настоянку через марлю, перелити в іншу ємність. Додати цедру (жовту шкірку без білої м’якоті) і сік одного лимона. Добре перемішати, герметично закрити кришкою, настоювати 14-16 днів. Профільтрувати напій через вату, розлити в пляшки для зберігання. Перед вживанням витримати в темному прохолодному місці 1-2 місяці, смак помітно покращиться. Термін придатності – до 3-х років.

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Найкращі рецепти полуничних наливок