Назвали колонію, в яку етапували Сенцова

Українського режисера Олега Сенцова з найбільшою вірогідністю етапували до м. Лабитнангі Тюменської обл., пише Gazeta.ua.

З великою часткою ймовірності Олег Сенцов прибув в ІК-8 міста Лабитнангі “Білий ведмідь”. Колонія розташована на північ від Північного полярного кола. Поруч тече річка Об.

За деякою інформацією, ця колонія – “червона”, тобто там адміністрація будує свої порядки, найчастіше дуже жорсткі, без будь-яких “знижок”.

Останні кілька років неодноразово з’являлася інформація про жорстокі побиття ув’язнених, начальників колонії заарештовували за корупцію, а в 2015 там була пожежа. Зараз там 0 градусів, взимку температура може опускатися до 25 градусів морозу. Влітку середня температура 15 градусів тепла”, – пише у Facebook координатор програми “РосУзник” Яна Гончарова.

Режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали. У грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ. Оскільки після анексії півострова вони не виявили бажання зберегти інше громадянство.

Російський суд 25 серпня 2015 року оголосив вирок Сенцової і Кольченко, засудивши їх до 20 і 10 років ув’язнення, відповідно.

Міністерство юстиції України звернулося із запитом до РФ про передачу Сенцова і Кольченко як громадян України. 21 жовтня 2016 року Росія відмовилася їх передати.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Назвали колонію, в яку етапували Сенцова