Небезпечна хвороба не відступає: захворіли ще 13 дітей

Спалах кору у Запоріжжі. Одразу 13 дітей на лікарняних ліжках. Усі з однієї школи у селищі Кушугум. Попередньо – інфекцію до навчального закладу занесла вчителька молодших класів. Школу наразі зачинили. Про це повідомляє ТСН.

Стан школярів, захворілих на кір, лікарі називають тяжким, в усіх дуже висока температура, висипання по всьому тілу, у деяких – загострення хронічних хвороб. Окрім батьків, до дітлахів, нікого не пускають.

Епідеміологи кажуть, що усі діти, які захворіли на кір, не мали необхідних щеплень, тому, роботу у цьому напрямі обіцяють посилити, хоча наразі все залежить винятково від волі батьків – усі щеплення дітям наразі роблять лише за погодження дорослих.

Школу, де стався спалах кору, закрито на дезінфекцію. Зараз тут працюють кварцеві лампи, технічні працівники ретельно вимивають всі класи та коридори хлорним розчином. Канікули в усіх дітей настали на тиждень раніше.

А от недужі на кір діти мають провести на лікарняному ліжку принаймні кілька тижнів. Тим часом лікарі передбачають, що кількість інфікованих тут дітей може збільшитись.

Нагадаємо, що цьогоріч кір наступає. Двоє дітей від недуги померли. На початок вересня цього року вже зареєстрували понад 1600 випадків захворювання на кір. Лідирують – Прикарпаття, Одещина та Тернопільщина. Медики попереджали про можливість спалаху хвороби ще влітку. Адже по країні не виконується план щеплення дітей.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Небезпечна хвороба не відступає: захворіли ще 13 дітей