Невідомі вкрали погруддя Лесі Українки з фасаду музею у Києві

З фасаду Музею видатних діячів української культури невідомі вкрали бронзове погруддя Лесі Українки

Про це повідомляє прес-центр музею на своїй сторінці у Facebook, пише ЕспресоТВ.

У відомстві розповіли, що вночі 3 березня вкрали погруддя письменниці з пам’ятною дошкою, яке вже понад 40 років прикрашало і виокремлювало меморіальний будинок у Києві на вулиці Саксаганського, 97.

“Тут з 1899 по 1909 рр. мешкала Леся Українка та її родина, а з 1960 р. працює музей поетеси. Ми тільки тепер повідомляємо громадськість про цю подію, бо, маючи слабку надію, вживали можливих заходів, щоб віднайти зниклу скульптуру, але відкрито кримінальну справу, і ми покладаємося на результативні дії Нацполіції”, – наголосили у музеї.

У відомстві додали, що погруддя письменниці та пам’ятна дошка складають єдину композицію і виконані з бронзи, яку створили скульптор Галина Кальченко та архітектор Анатолій Ігнащенко – народні художники України і лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка.

Скульптуру встановили у 1971 рочі до 100-річчя від дня народження Лесі Українки, що відзначалося на рівні ЮНЕСКО. А тепер на фасаді меморіального будинку залишилися шматки арматури і отвори, де було надійне кріплення.

“Не складно помітити, що погруддя знімали професіонали, адже нема жодних додаткових пошкоджень, не проводилося жодних додаткових демонтажних робіт… Крадії подбали заздалегідь про надійні сходинки чи помост, бо з “землі” його не дістанеш і легко у руки не візьмеш”, – підсумували у музеї.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Невідомі вкрали погруддя Лесі Українки з фасаду музею у Києві