Ось як дізнатися, хто стежить за вами через телефон

В будь-якій роботі на першому місці завжди стоїть безпека, пише сайт Anonymous.

Під безпекою мається на увазі захист від шкоди і інших небажаних наслідків. Всім потрібна безпека. Навіть смартфонам.

Ми використовуємо смартфони для ігор, дзвінків, чатів і т. д.. Але чи замислюємося ми про загрози?

Без паніки! Ми вам допоможемо!

Ці коди допоможуть вам визначити, чи захищені ваші дані, і чи не стежить хтось за вашим смартфоном.

* # 21 #

Ця комбінація цифр і символів дозволяє дізнатися, чи підключена на вашому смартфоні переадресація дзвінків, СМС та інших повідомлень. Наберіть цей код, і на екрані висвітиться номер, куди здійснюється трансфер даних, і статуси з різних видів переадресації.

Згадайте: чи не позичали ви мобільник незнайомим людям, нехай навіть для одного дзвінка? Якщо так – є ризик, що відомості про вашому місці проживання, розпорядок дня, коло спілкування могли витекти до сторонніх. Під загрозою ризикують опинитися і засоби вашого електронного гаманця, якщо ви користуєтеся ними, заходячи через пароль з мобільного.

* # 62 #

Цей код показує, куди з вашого телефону перенаправляються вхідні дзвінки та СМС, коли інші абоненти не можуть до вас додзвонитися. У кращому випадку дзвінки будуть переадресовані в форматі голосової пошти на один з номерів вашого стільникового оператора.

## 002 #

Набравши цю комбінацію, ви зможете відключити всі види переадресацій, які колись були налаштовані на вашому телефоні. Код універсальний і діє для всіх смартфонів.

Дуже рекомендуємо згадати про нього перед тим, як їхати в іншу країну або регіон: тоді, опинившись в роумінгу, ви не будете втрачати гроші, які перестануть списуватися за дзвінки, за замовчуванням переводяться на голосову пошту.

* # 06 #

Код, що дає відомості про ідентифікаційний номер телефону, так званому IMEI (International Mobile Equipment Identifier).

Знаючи цифри міжнародного ідентифікатора, можна, наприклад, знайти телефон, який був у вас вкрадений: адже апарат при будь-якому включенні автоматично передає свій IMEI в мережу мобільного оператора, незалежно від того, чи перебуває в смартфоні ваша сім-карта або вже чужа.

Спеціальні коди:

Існують і коди, що дозволяють відстежити ваше місце розташування і дізнатися, до якої конкретно станції підключений ваш телефон. Правда, для цього на мобільному повинна стояти спеціальна утиліта – netmonitor.

Щоб почати перевірку, введіть один з кодів:

  • для Android: * # * # 197328640 # * # * або * # * # 4636 # * # *
  • для iPhone: * 3001 # 12345 # *

Як цим користуватися?

Зайдіть у вкладку UMTS Cell Environment, а звідти – в UMTS RR info. Ви побачите значення так званих Cell ID, тобто номера базових станцій, розташованих поруч з вами. Перепишіть значення Cell ID.

Поверніться до головного меню, зайдіть через вкладку MM info в Serving PLMN. Випишіть значення Local Area Code (LAC).

Тепер, знаючи дві категорії кодів, можна відправитися на спеціальний сайт (4-а вкладка зліва) і, ввівши на ньому дані, визначити по карті розташування базової станції, де прописаний ваш мобільний.

За допомогою антивірусу можна регулярно перевіряти свій телефон на віруси і видаляйте їх.

Як захиститися від злочинців і шпигунів:

1. Використовуйте месенджери, повністю закриті для сторонніх: Telegram, Chare, Wickr, Signal.

2. Не встановлюйте на телефон незнайомі програми, стежте за всіма встановленими додатками і по можливості користуйтеся багатоступінчатими системами блокування. Не переходьте за підозрілими посиланнями і не заряджайте телефон від підозрілих «безкоштовних» точок.

3. Відстежувати телефони має право тільки ваш мобільний оператор, і то тільки з вашої згоди. Сайти та додатки, що пропонують вам відстежити місцезнаходження інших людей, належать зловмисникам. Будьте пильні!

Поділіться цією статтею з друзями і близькими – давайте разом думати про свою безпеку!

Джерело: kenguru.plus

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ось як дізнатися, хто стежить за вами через телефон