Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції проти Росії

Палата представників Конгресу США 25 липня проголосувала за запровадження нових санкцій проти Росії. Цей законопроект підтримали 419 конгресменів, проти були троє, повідомляє Радіо Свобода.

Тепер Сенат, який раніше голосував за схожий законопроект, має підтримати документ, що надійде з Палати представників. Після схвалення обома палатами законопроект упродовж тижня ляже на стіл президентові Дональду Трампу.

В адміністрації Трампа заявили, що президент ще не вирішив, чи підпише документ.

«Хоча президент підтримує жорсткі санкції проти Північної Кореї, Ірану та Росії, Білий дім вивчає поправки і чекає їхнього надходження на президентський стіл», – вказала речниця Білого дому Сара Сандерс.

Обидві палати мають достатньо голосів, щоб повторно проголосувати за законопроект у разі можливого вето президента.

Законопроект про запровадження нових санкцій США щодо Росії через її агресію проти України, серед іншого, передбачає обмеження на співпрацю компаній і осіб зі США не тільки безпосередньо з підсанкційними юридичними чи фізичними особами, у першу чергу в Росії, а й із компаніями чи людьми з третіх країн, що йдуть на таку співпрацю з підсанкційними. Таким чином, у нинішньому вигляді з документа випливає, що під санкції США можуть потрапити й ті компанії в ЄС, співпраця яких із Росією не порушує європейських санкцій, але виходить поза межі санкцій американських, які має посилити новий закон.

У Європейському союзі висловили занепокоєння через очікуване схвалення у США цього закону.

Законопроект стосується також Ірану і Північної Кореї.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції проти Росії