«План Маршалла»: стало відомо, коли посли США та країн ЄС заслухають план масштабної фіндопомоги Україні

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України розповіла нові деталі про документ.

Уже 6 листопада у литовському Сеймі посли США, Канади, Японії та країн ЄС заслухають так званий “план Маршалла” для України – план фінансової допомоги ініційований Литвою.

Про це в ефірі “5 каналу” повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише ТСН.

“Безумовно, той факт, що Литва через свої зусилля і через дуже ретельну підготовку такого європейського плану для України, так званого “Плану Маршалла”, вона підготувала підґрунтя для того, щоби могти його презентувати і бути почутою іншими членами Європейського Союзу, – це надзвичайно важливо. Разом з тим, ми мусимо розуміти, що це тільки початок шляху для того, щоби цей план отримав реальну підтримку у всіх партнерів, які би залучилися до інвестиційного плану у 5 млрд доларів чи євро щорічно на інвестиції до України”, – пояснила віце-прем’єр-міністр .

За її словами, якщо план буде втілений у життя, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

Климпуш-Цинцадзе також пояснила, що план нарешті отримав уже більш конкретизовані обриси зі структурою, з розумінням тих механізмів, які би мали бути засновані, з розумінням тих гравців, які би мали бути залучені для того, щоб план міг стати реальністю.

Щоправда, Ган не став чітко прогнозувати, чи буде затверджений цей документ, й скептично оцінив потребу в його схваленні.

“Зараз всі і всюди говорять про “плани Маршалла”, можна говорити, що є “інфляція планів Маршалла” – є плани для Африки, для України, ще для когось”, – зазначив він. На думку комісара, Єврокомісія має необхідний інструментарій для підтримки України, і запевнив, що гроші будуть виділятися виключно із вимогами проведення реформ.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

«План Маршалла»: стало відомо, коли посли США та країн ЄС заслухають план масштабної фіндопомоги Україні