Пляцок з маком “Ніжність”

Пропоную кулінарний рецепт пляцка з маком “Ніжність”.

Інгрідієнти

  • 5 яєць
  • 2 скл. цукру
  • 1 скл. сметани
  • 1 ч. л. амонію
  • 2 скл. борошна

Макові шаріки:

  • 1 скл. маку
  • 1 скл. цукру-пудри
  • 2 яйця
  • 1 скл. мелених горіхів

Крем Шарлот:

  • 200 г цукру
  • 1 яйце
  • 150 мл молока
  • 350 г масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см

Рецепт приготування

Коржі:

Амоній розвести у сметані. Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм, борошно. Розділити тісто на три частини.

Форму застелити пергаментом, викласти одну частину тіста. На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі.

Макові шаріки:

Мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру, яйця, горіхи.

Крем Шарлот:

Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв. Сироп охолодити, накривши плівкою.

Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пляцок з маком “Ніжність”