“Пропонували відвезти їх додому”: підозрілі чоловіки на Тернопільщині мало не вкpaли чужих дітей біля школи

Днями у місті Бережани двоє чоловіків на білому бусі під’їхали до ЗОШ №1 і намагалися хитрощами заманити в машину чотирьох дітей. Жертвами мало не стали хлопчик-першокласник і троє школярок із п’ятого класу. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Тернополяни.

За словами самих дітей, після уроків вони вийшли зі школи і побачили мікроавтобус. В ньому двоє невідомих чоловіків пропонували школярам сісти, мовляв, мама сказала відвезти їх додому. Щоб послабити обачність дітей, пропонували цукерки.

На щастя, діти розуміли загрозу і пішли в протилежному напрямку. Пізніше повідомили про випадок батьків, які написали заяву в поліцію.

Батьків попереджають, що дітям треба пояснювати правила безпеки. Зокрема те, що батьки ніколи не посилають невідомих людей забрати їхніх дітей. Також, якщо доросла людина насильно тягне кудись дитину, їй треба кричати не «Допоможіть», а «Це не мій (моя) тато (мама)!»«Мене звати так-то, зателефонуйте моїм батькам за номером…».

Також можна захищатися будь-якими методами: грyбощі, yкуси, yдари, крики.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Пропонували відвезти їх додому”: підозрілі чоловіки на Тернопільщині мало не вкpaли чужих дітей біля школи