Рогалики «Хвилинка»: хрусткі зовні і м’які всередині. Швидко, просто, смачно

Смачнющі, ніжні, повітряні рогалики з вершковою ноткою нікого ще не залишили байдужим. Особлива їх родзинка в тому, що готувати їх не просто легко, а дуже легко.

Незрівнянна випічка до чаю: хрусткі зовні, м’які всередині і з великою кількістю дуже смачної начинки. Хоча є у цих рогаликів один недолік: дуже вже швидко вони зникають з тарілки!

Інгредієнти для тіста:

  • 1 ст. сметани
  • 250 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. соди
  • борошно (скільки тісто візьме)

Інгредієнти для начинки:

  • мак
  • грецькі горіхи
  • цукор

Приготування:

Спочатку покладіть в миску 2 ст. борошна, туди ж покладіть охолоджене масло і пoрyбaйте його нoжeм. Далі можна розтерти масло з борошном руками.

Додайте до отриманої крупиці соду і сметану, перемішайте і додайте ще стільки борошна, щоб вийшло тісто такої консистенції, як для пельменів. Скачайте його в комок і відправте в холодильник хвилин на 30.

Приготуйте макову начинку. Для цього мак подрібніть в кавомолці, залийте його невеликою кількістю гарячої води, дайте настоятися протягом 10 хвилин. Додайте цукор за смаком і перемішайте.

Щоб приготувати горіхову начинку, потрібно подрібнені волоські горіхи змішати з цукром. Для подрібнення горіхів я користуюся качалкою, просто розгортаючи ядра на дошці. Так виходить швидше і виділяється більше дорогоцінного горіхового масла.

Дістаньте тісто з холодильника, обімніть і розкачайте його тонко-тонко (товщиною приблизно 1 мм). Нaрiжтe пласт на трикутники.

Викладіть начинку і скачайте рогалики.

Випікайте рогалики хвилин 15 на деку в духовці при 180 градусах. Намагайтеся не перетримувати вироби, щоб не пересушити! Готові рогалики посипте цукровою пудрою.
Для начинки рогаликів чудово підходить плодово-ягідне повидло або джем, подрібнені сухофрукти, мелена кориця з сиром. По суті, чого душа забажає, те і кладіть!

Джерело.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рогалики «Хвилинка»: хрусткі зовні і м’які всередині. Швидко, просто, смачно