РПЦ надала Московському патріархату більшої автономії

У Москві на Архієрейському соборі було ухвалено рішення про надання Українській православній церкві Московського патріархату більшої самостійності від РПЦ.

“Учасники собору одноголосно підтримали прохання митрополита Київського і всієї України Онуфрія виділити для УПЦ окрему главу в статуті Московського патріархату”, – заявили у прес-центрі УПЦ МП, пише Gazeta.ua.

Також у рішенні зазначається, що УПЦ МП відтепер матиме центр керування у Києві, а не в Москві. Загальноцерковний суд не матиме дії в Україні.

У прес-центрі також додали, що така ухвала лише задокументувала положення, що давно існували між Російською та Українською православними церквами.

Раніше глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій на засіданні Архієрейського собору РПЦ попросив підкреслити особливий статус Української православної церкви Московського патріархату в статуті РПЦ.

“Щоб уникнути подальших спекуляцій, спрямованих на підрив авторитету Української православної церкви в очах мільйонів українців, представляється необхідним підкреслити особливий статус Української православної церкви, виділивши його в Статуті Російської православної церкви”, – просив Онуфрій.

У парламенті зареєстрували законопроект про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі, визнаній агресором. Парламент повинен врегулювати питання про статус УПЦ Московського патріархату, яка налаштовує прихожан проти України.

Так священники УПЦ МП відмовлялись відспівувати загиблих на війні на Донбасі. А патріарх РПЦ Кіріл та інші священники благословляли терористів на війну проти українців.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

РПЦ надала Московському патріархату більшої автономії