Сім’я лелек на Полтавщині вивела рекордні для України 7 пташенят

На Полтавщині лелеча сім’я вивела рекордну кількість пташенят – аж семеро.

“Ціла лелеча зграя в одному гнізді. Як вам така картинка? У гніздах білого лелеки частіше всього буває від двох до чотирьох пташенят, п’ять – рідко, шість – дуже рідко, а сім – надзвичайно рідко”, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Гріщенко, заступник директора з наукової роботи Канівського природного заповідника.

Він представив фотодоказ крилатої багатодітної сім’ї, яка гніздиться біля річки Псел неподалік села Білоцерківка Полтавської області.

За  словами пана Віталія, за 27 років моніторингу, який він проводить, це третій відомий йому випадок з більш як 20 тисяч лелечих виводків в усіх областях України. Тобто така велика сімейка у лелек трапляється один раз на 7 тисяч виводків.

Якщо врахувати, що абсолютний світовий рекорд – 8 пташенят, був єдиний раз зареєстрований в Угорщині, то можна стверджувати, що полтавські лелеки встановили рекорд України.

До речі, у черкаському місті Сміла на одній з вулиць лелеки вивели четверо пташенят. Але після рясних дощів перната дітвора попадала з гнізда і місцеві жителі тепер ними опікуються. Кажуть, підгодовуватимемо, допоки малеча не стане на крило.

Джерело: Україна молода

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Сім’я лелек на Полтавщині вивела рекордні для України 7 пташенят