Скумбрія: 5 варіантів приготування, дуже смачно і корисно

1. Дієтичний обід: запечена скумбрія

Складові:

  • Скумбрія свіжморожена- 3 шт.
  • Гірчиця – 3 ч.л.
  • Йогурт 0% – 3 ч.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Ретельно моєму рибу, потрошимо, відрізаємо непотрібні голову і кінчик хвоста.

2. Підготовлені таким чином тушки промокаємо паперовим рушником від вологи.

3. Посолити рибу і обмазати її соусом (для соусу потрібно просто змішати гірчицю і йогурт).

4. Викладаємо шматочки риби на деко (застилає його фольгою для чистоти процесу) і відправляємо в духовку. Запікаємо скумбрію 30 хвилин при середній температурі – близько 180 °. Якщо хочете подати рибу до столу цілою, то запікайте тушкою. А якщо шматочками, то краще рибу нарізати ще сирою, інакше готова скумбрія не буде так красиво розрізатися.

2. Запечена з овочами

Складові:

  • Скумбрія 300 г
  • Цибуля ріпчаста велика 1 шт.
  • Морква велика 1 шт.
  • Помідор великий 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль, спеції за смаком

Приготування:

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

Помідор бланшуйте і зніміть з нього шкірку, поріжте кубиками. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Всі овочі перемішайте разом.

Розморожену рибу вимити і випатрати. Голову і хвіст можна залишити, а можна видалити. Ще раз промийте, просушіть.

Видавити лимонний сік поверх риби, а також змастити соком рибу всередині. Посоліть (можна і без солі) і посипте приправами за смаком. Нехай рибка полежить приблизно 20 хвилин для просочення спеціями і лимоном.

Частину підготовлених овочів покладіть в черевце. Овочі, що залишилися покладіть на дно пакета (рукава) для запікання. Зверху покладіть скумбрію. Завяжіть кінець пакету.

Запікається скумбрія з овочами 20-30 хвилин при 180-200 градусах. Подавайте її разом з овочами.

3. Запечена скумбрія з апельсином

Складові:

  • Тушка скумбрії – 1 шт
  • Апельсин – 0,5 шт
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

Посолити, додати спеції за смаком. Апельсин нарізати часточками / кружечками і викласти на рибу.

Загорнути скумбрію в фольгу і помістити в розігріту до 190 ° духовку на 40 хв. Після цього відкрити фольгу і ще підрум’янити рибу на 5 хв.

4. Рибка, запечена в соусі з йогурту, приготуй на вечерю!

Складові:

  • 2 скумбрії
  • 150 г натурального йогурту
  • 1 цибулина
  • сік ½ лимона
  • сіль за смаком

Приготування:

Кожну скумбрію випатрати, розрізати уздовж на 2 частини, видалити кістки.

Цибулину очистити, порізати півкільцями (у нас вона перемелена в кашку). Йогурт посолити, з’єднати з цибулею і лимонним соком. Залити цією сумішшю скумбрію, прибрати маринуватися в холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 180 С. Скумбрію разом з маринадом викладаємо в пакет для запікання або в форму, запікаємо 30 хвилин. Подавати найкраще з овочами і часниковим соусом.

5. Скумбрія до вечері: дуже простий рецепт

Складові:

  • Скумбрія (середня) 1 шт.
  • Цибулиння (скільки є, на око)
  • Сіль 5 ст. л.

Приготування:

1. Лушпиння цибулі замочити ненадовго в воді.

2. Потім поставити на вогонь і додати сіль.

3. На літр води потрібно 5 столових ложок солі (якщо води треба більше, то і солі відповідно).

4. Солону воду з лушпиння закип’ятити, покласти скумбрію і варити рівно 3 хвилини!

Потім рибку відкинути на друшляк і можна їсти.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Скумбрія: 5 варіантів приготування, дуже смачно і корисно