Скумбрія, запечена в гірчичному соусі. Приготувати її дуже просто!

Ми звикли, що скумбрія, зазвичай, існує в консервованому вигляді. Однак все частіше на полицях супермаркетів можна зустріти цю рибу в замороженому вигляді. А скумбрія холодного копчення подається навіть на святковий стіл.

Але повернемося до холодильників в магазинах. У них ваш допитливий погляд уже виявив парочку симпатичних риб’ячих тушок. І якщо раптом з якоїсь причини ви сумніваєтеся «брати чи не брати», ми твердо говоримо вам – брати обов’язково! Тому що у нас є неперевершений рецепт запеченої скумбрії в гірчичному соусі. Давайте приготуємо її разом.

Інгредієнти:

  • Скумбрія 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Майонез (або сметана) 2 ст. л.
  • Соєвий соус 3 ст. л.
  • Гірчиця 2 ст. л.
  • Зелень за смаком

Приготування:

Очистіть скумбрію від нутрощів, гарненько вимийте і наріжте на порційні шматочки. Наріжте півкільцями цибулю і приготуйте соус. Для цього змішайте гірчицю, майонез (або сметану) і соєвий соус до однорідної маси. Сіль додавати не потрібно.

Додайте в соус цибулю і змішайте його з нарізаними шматочками риби. Скумбрії потрібно постояти  30 хвилин, щоб як слід промаринуватися.

Перекладіть рибу в форму для запікання і відправте в духовку на 20-30 хвилин. Температуру встановіть на рівні 170 градусів. Дочекайтеся поки скумбрія трохи підрум’яниться. Готово! І не забудьте додати зелень.

Ніжну і соковиту страву можна подавати з будь-яким гарніром – вся сім’я оцінить! Тим більше що рецепт насправді дуже простий, і не вимагає особливих зусиль. Найголовніше – набратися трошки терпіння і не накинутися на скумбрію в гірчичному соусі ще до того, як вона буде готова!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Скумбрія, запечена в гірчичному соусі. Приготувати її дуже просто!