Снігопад в Карпатах: рятувальники спускають з гір дитячий табір

На Закарпатті в горах випав сніг, який засипав туристичний табір з дітьми поблизу курорту Драгобрат. Зараз дітей спускають вниз, повідомляють ДСНС та губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль. Про це мовить BBC Україна.

У таборі жило 35 людей, 27 з яких – діти.

До них вже дісталися рятувальники. Вони відзначають – стан здоров’я у всіх задовільний, медичної допомоги вони не потребують.

Різке похолодання

Табір знаходився поблизу гори Близниця, що неподалік села Кваси Рахівського району.

За даними Геннадія Москаля, у ніч на суботу сталося різке зниження температури і пішов сніг.

Його шар досяг кілька сантиметрів завтовшки.

“На місце виїхали рятувальники з теплими ковдрами і гарячим чаєм, у найближчі години діти будуть доставлені в низинні населені пункти району”, – відзначив Геннадій Москаль зранку суботи.

Туристів спускають восьмеро рятувальників на техніці, повідомляють у ДСНС до селя Ясіня.

“Об 11:00 рятувальники дісталися до туристів та зараз супроводжують їх до найближчого населеного пункту. Стан здоров’я туристів задовільний, медичної допомоги вони не потребували”, – відзначають у ДСНС Закарпаття.

Станом на 8-му годину ранку температура повітря на високогір’ї становила близько 1 градуса тепла.

Гору Піп Іван, що на Чорногірському хребті, також засипало снігом, повідомляють тамтешні рятувальники.

“Станом на 8:00 23 червня 2018 року на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, штиль, температура навколишнього середовища 0°С. Падає сніг”, – йдеться у повідомленні Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, що розміщеній на Попі Івані.

Водночас на офіційній сторінці національного природного парку «Синевир» у Facebook повідомили про те, що на горі Кам’янка випав сніг.

Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення погоди і в інших регіонах України: “23 червня в Україні, крім східної частини, місцями грози, у центральних та південних областях подекуди град та шквали 17-22 м/с, у Вінницькій, Київській, Чернігівській та Черкаській областях вночі місцями сильні дощі”.

Всі фото: Управління ДСНС України у Закарпатській області

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Снігопад в Карпатах: рятувальники спускають з гір дитячий табір