Соуси до макаронів: топ-10 найкрутіших рецептів

1.Вершковий соус з помідорами

СКЛАДОВІ:

● кілька зубчиків часнику,
● пара цибулин,
● склянка жирних вершків або сметани,
● півкіло помідорів,
● базилік,
● оливкова олія,
● ложка вершкового масла,
● сіль,
● перець,
● трохи сушеної меліси,
● ложка цукру.

Приготування:

Наріжте пластинками часник, обсмажте його в оливковій олії. Коли часник стане золотистим, видаліть його з олії і покладіть туди нарізану цибулю. Обсмажте її до готовності, додайте подрібнені помідори, з яких знята шкірка, сіль, перець, базилік (дрібно нарізаний або сушений), ложку вершкового масла. Коли більша частина рідини випарується, додайте вершки або сметану, доведіть до кипіння, киньте туди дрібку меліси, додайте до макаронів або тушкуйте макарони в соусі.

2.Овочева підлива

СКЛАДОВІ:

● 400 г помідорів,
● томатна паста,
● дві цибулини,
● солодкий болгарський перець,
● кабачок,
● стебло селери,
● гарбуз,
● лавровий лист,
● запашний і мелений перець,
● базилік,
● розмарин,
● чебрець,
● часник,
● оливкова олія,
● вода.

Приготування:

У сотейник налийте олію, розігрійте, всі овочі наріжте кубиками приблизно однакового розміру, помістіть в сотейник, добре перемішайте, залиште тушкуватися  на маленькому вогні, закривши кришкою. Час від часу перемішуйте, якщо потрібно – доливайте воду. Коли всі овочі стануть м’якими, додайте туди томатну пасту, приправи, сіль, перець, часник. Час приготування приблизно сорок хвилин.

3.Сирний соус

СКЛАДОВІ:

● дві ложки борошна, склянка молока,
● 50 г вершкового масла,
● олія,
● сіль,
● перець,
● 200 грамів натертого сиру (можна два види),
● кмин,
● базилік.

Приготування:

Розігріти рослинну олію, додати в неї борошно, обсмажити до золотистого кольору, повільно влити склянку молока, розмішуючи, довести до кипіння, додати натертий сир, перемішати, помішуючи. Додати приправи, м’яке вершкове масло (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перемішати. Подавати гарячим, заливши макарони або протушкувати макарони в соусі декілька хвилин.

4. Підлива з курки

СКЛАДОВІ:

● Одна куряча грудка без кісток,
● цибуля,
● часник,
● борошно,
● сметана або вершки (склянка),
● вода,
● базилік,
● часник.

Приготування:

На розігріту сковороду помістіть нарізану соломкою курячу грудку, обсмажте до золотистого кольору, додайте дрібно нарізану цибулю, перемішайте. Коли цибуля стане золотистою, додайте декілька ложок борошна, обсмажте до карамельного кольору, додайте трохи води, перемішайте, накрийте кришкою і дайте протушкуватися п’ятнадцять хвилин на маленькому вогні. Коли м’ясо буде практично готове, залийте його сметаною (або вершками), додайте подрібнений часник, базилік, сіль і перець, тушкуйте ще хвилин п’ять і знімайте з вогню.

5. Підлива з курки з грибами

СКЛАДОВІ:

● куряча грудка (філе),
● дві цибулини,
● 300 грамів печериць,
● сметана,
● сіль,
● перець,
● зелень,
● дві ложки вершкового масла,
● олія.

Приготування:

На олії  обсмажте нарізану на невеликі шматочки курячу грудку, трохи посоліть. Коли куряче м’ясо стане золотистим, додайте нарізану соломкою цибулю і потримайте на середньому вогні ще хвилин десять. Наріжте шампіньйони (соломкою або половинками), додайте на сковороду, поперчіть, перемішайте, додайте вершкове масло, зробіть слабкий вогонь. Через п’ять хвилин додайте сметану, посоліть, додайте зелень.

6. Підлива з куркою

СКЛАДОВІ:

● куряче філе, 300 грамів,
● дві середні цибулини,
● півкіло помідорів,
● сіль,
● перець,
● базилік,
● розмарин,
● материнка,
● цукор,
● часник,
● олія.

Приготування:

У глибокому сотейнику обсмажте нарізане маленькими шматочками куряче філе, коли воно набуде красивого золотистого кольору, додайте нарізану цибулю, перемішайте і тушкуйте разом. З помідор зніміть шкірку, обшпаривши окропом, дрібно поріжте, додайте в сотейник, перемішайте з куркою і цибулею, якщо потрібно. Додайте трохи води, посоліть. Поперчіть, додайте трохи цукру (половину чайної ложки), сухі або свіжі приправи, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності. В самому кінці покладіть натертий на дрібній тертці або дрібно порізаний часник (три-чотири зубчики), накрийте кришкою і дайте настоятися хвилин десять, знявши з вогню.

7. Підлива зі шпинату

СКЛАДОВІ:

● Свіжий (500г) або заморожений шпинат (одна упаковка),
● оливкова олія,
● базилік,
● сіль,
● вершки (сметана),
● 50 г вершкового масла.

Приготування:

На сковороду помістіть дрібно нарізаний шпинат або подрібнений з магазинної пачки, накрийте кришкою, тушкуйте небагато. Додайте трохи солі, влийте склянку вершків або нежирної сметани, додайте ложку вершкового масла, додайте базилік, сухий або свіжий.
Ніжна і корисна страва  готується протягом 10 хвилин і відмінно підходить до макаронів.

8. Підлива зі свинини

СКЛАДОВІ:

● Нежирна свинина, 300-400г,
● дві-три цибулини,
● морква (дві штуки),
● томатна паста,
● часник,
● сіль,
● перець,
● зелень,
● вода або бульйон.

Приготування:

Наріжте свинину на невеликі шматочки, трохи відбийте, помістіть в  сотейник. Коли на м’ясі з’явиться скоринка, додайте склянку води або м’ясного бульйону, додайте нарізану півкільцями цибулю, порізану соломкою моркву, і тушкуйте до готовності. Незадовго до цього додайте томатну пасту, часник. В самому кінці додайте зелень.

9. Підлива з яловичини

СКЛАДОВІ:

● 300-400 грамів яловичини,
● дві-три цибулини,
● дві моркви,
● борошно,
● м’ясний бульйон або вода,
● чашка вершків,
● сіль,
● перець,
● часник,
● зелень.

Приготування:

Яловичину нарізати соломкою, обсмажити на олії, поки не утвориться коричнева скоринка. Після цього залити бульйоном або водою, додати нарізані соломкою цибулю і моркву, тушкувати до м’якості м’яса на повільному вогні. Паралельно на іншій сковороді обсмажити дві ложки борошна до коричневого кольору, додати трохи води, розмішати, додати вершки, посолити, поперчити, перелити в сотейник з м’ясом. У готову підливу порізати зелень і видавити часник.

10. Паста Болоньєзе з болгарським перцем

СКЛАДОВІ:

● оливкова олія 4 ст.л.
● цибуля, дрібно нарізана 3 шт.
● часник, дрібно нарізаний 3 часточки
● копчений бекон, нарізаний 250 г
● фарш з яловичини 1 кг
● болгарський перець, нарізаний 3 шт.
● червоне вино 350 мл
● сіль, перець
● молоко 375 мл
● консервовані нарізані помідори 3 банки по 400 мл
● цукор 3 ст.л.
● орегано 3 ст.л.
● макарони 750 г
● тертий пармезан 100 г

Приготування:

1. Нагріти олію у великій каструлі і обсмажити цибулю, часник і бекон на середньому вогні до золотистого кольору. Додати фарш і смажити, поки він не підрум’яниться. Додати нарізаний кубиками перець і готувати ще 5 хвилин.
2. Додати червоне вино і довести до кипіння, потім зменшити вогонь і готувати, поки більша частина вина не випарується. Приправити сіллю і перцем.
3. Додати молоко і перемішати, щоб воно не пригоріло. Додати помідори, цукор і орегано. Готувати, не накриваючи кришкою, протягом 1 години на слабкому вогні.
4. Приготувати макарони і процідити; полити оливковою олією і чорним перцем. Подавати пасту з соусом, посипавши пармезаном.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Соуси до макаронів: топ-10 найкрутіших рецептів