Спробувавши цю страву, ви назавжди відмовитеся від магазинної ковбаси

Куряча пастрома.

Пастрома – м’ясний делікатес, який вважається традиційною стравою в багатьох кухнях світу.

Найчастіше пастрому готують з яловичини, але також популярні варіанти зі свинини, індички і курячих грудок. Останній варіант – дуже вдалий, так як м’ясо виходить надзвичайно соковитим і ніжним!

Коли ви будете готувати курячу пастрому, необов’язково суворо дотримуватися рецепта. Додайте за бажанням улюблені прянощі, наприклад, сушений базилік і орегано, кореандр, зерна гірчиці або спеціальну суміш з приправ і спецій для м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачною!

Складові

  • Куряче філе – 400 г
  • Молоко – 300 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 2 щіп.

Приготування

Замочіть 2 курячі грудки в молоці на 2 години.

Змішайте вибрані спеції, сіль, пропущений через прес часник і рослинну олію.

Змастіть курячі грудки отриманою сумішшю і залиште на годину. Можна скласти філе навпіл і щільно обв’язати товстою ниткою, щоб воно не розвалювалося і не втрачало вологу при приготуванні.

Викладіть курку на деко, застелене фольгою.

Помістіть страву в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.

Потім вимкніть духовку, але не відкривайте її 2 години, щоб м’ясо доготувати за рахунок залишкового тепла.

Подавати курячу пастрому можна разом з різними гарнірами, всілякими салатами або нарізати і класти її зверху на хліб.

Ця страва є чудовою альтернативою магазинній ковбасі. Обов’язково збережіть цей рецепт собі і не забудьте поділитися ним з друзями! Смачного!

Джерело: ukrainians.today

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Спробувавши цю страву, ви назавжди відмовитеся від магазинної ковбаси