Саме легке, корисне і смачне блюдо влітку – це овочевий салат. Літні салати зі свіжих овочів допоможуть не тільки запастися вітамінами, але і позбавитися від ненависних зайвих кілограмів в жарку погоду. Для тих, хто пристрасно бажає схуднути, літо – це найкращий час. Саме в літні дні можна повністю відмовитися від важких страв з м’яса, солодких десертів, від яких дуже хочеться пити, і замінити все це корисними салатами.
1. Салат з огірків, капусти і кукурудзи
Складові:
- Огірки – 200 г
- Капуста білокачанна – 100 г
- Кукурудза консервована – ½ банки (150г)
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Листя салату – 1 пучок
- Сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- У глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу.
- Посоліть салат на свій смак, приправте оливковою олією і гарненько перемішайте. Не перестарайтеся з маслом, салат не повинен в ньому плавати.
2. Салат із свіжих помідорів з базиліком
Інгредієнти:
- Помідори – 4 шт.
- Базилік – 4 гілочки
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Помідори і листя базиліка помийте і обсушіть. Помідори наріжте на 8 рівних частин. Викладіть подрібнені томати в салатницю і посипати листям базиліка.
- Посоліть, приправте перцем, збризніть оливковою олією і бальзамічним оцтом.
- За бажанням, додайте м’який сир Фета, він додасть салату незвичайний і незабутній смак. Можете подавати до столу.
3. Шопський салат з бринзою
Інгредієнти:
- 8 помідорів;
- 6 огірків;
- 2 солодких перця;
- 1 цибулина;
- 200 г бринзи;
- кілька маслин;
- сіль, перець;
- оцет;
- оливкова олія.
Приготування:
- Огірки та цибулю нарізати півкільцями, помідори – дольками. Перець очистити і нарізати невеликими шматочками.
- Перемішати помідори, огірки, перець та цибулю, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і оцтом, перемішати.
- М’яку бринзу розім’яти виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, тверду – натерти на крупній тертці.
- Салат розкласти по тарілках, у кожну тарілку додати зверху бринзу і прикрасити оливкою.
4. Овочевий салат з брокколі
Інгредієнти:
- Брокколі – 500 г
- Огірок – 2 шт
- Помідор- 2 шт
- Селера – 2 пучка
- Зелень, сіль – за смаком
- Йогурт натуральний – 4 ст. л
Рецепт приготування:
Капусту розділити на суцвіття. Огірки та помідори вимити і також нарізати невеликими шматочками. Селеру і зелень порубати. Змішати всі заздалегідь підготовлені інгредієнти, заправити йогуртом, посолити і добре перемішати.
5. Вальдорфський салат
Інгредієнти:
- 1 яблуко;
- 1 стебло селери;
- волоські горіхи за смаком;
- 100 г сиру з блакитною пліснявою;
- листя салату;
- сіль, білий перець;
- лимонний сік;
- оливкова олія.
Приготування:
- Яблука нарізати невеликими шматочками, селеру – соломкою, сир – кубиками. Волоські горіхи – подрібнити ножем, листя салату – порвати руками.
- Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і скропити лимонним соком.