ТОП-6 рецептів приготування самих смачних тефтелів, також корисні поради досвідчених кулінарів

1. Тефтелі з підливою

Складові:

  • нежирний яловичий фарш – 0,5 кг
  • цибуля – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 100 мл
  • сметана – 2 ст. л.
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • сухий кріп

підлива:

  • гриби – 200 г
  • часник – 3 зубчики
  • борошно – 2 ст.л.
  • вода – 1,5 ст.
  • сіль
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

Сметану перемішати з сухарями, водою і змішати з іншими продуктами для тефтелей. Масу ретельно вимісити, а потім відбити. Зліпити невеликі кульки, обсмажити їх на великому вогні. Мета обсмажування – не довести до готовності, а отримати корочку, нехай навіть вони всередині залишаються сирими. Перекласти їх у форму і запекти. Це займе десь 15 хвилин при 200 С.

Приготувати підливу. Часник розчавити, але так, щоб він тримав форму. Можна приплющив бічною стороною ножа. Обсмажити його кілька хвилин, потім витягти, а в олію перекласти і обсмажити гриби, нарізані скибочками, а трохи пізніше додати подрібнену цибулю. Долити масло, що залишилося від обсмажування тефтелей, всипати борошно і підрум’янити його. Потім влити воду, посолити і проварити кілька хвилин до загустіння підливи. Гарнірувати тефтелі можна відвареним рисом, картоплею.

2. Тефтельки з рисом

Складові:

  • фарш – 0,5 кг
  • рис – 0,5 ст.
  • сіль
  • цибуля – 1 шт.
  • перець чорний мелений

заливка:

  • сіль
  • сметана – 200 г
  • вода
  • томатна паста – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Цибулю подрібнити. Рис або відварити до напівготовності, або замочити на годину. Змішати рис, фарш, цибулю, сіль, перець. Зробити кульки (близько 4-5 см в діаметрі) і викласти в сковороду, змащену сметаною.

Змішати компоненти для заливки, додати води, може стакан, може трохи більше. Потрібно, щоб соус покривав тюфтельки майже з головою. І тушкувати на середньому вогні близько тридцяти хвилин.

3. Тефтелі в томатному соусі

  • Фарш – 0,4 кг
  • Сир – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт. крупного
  • Часник – 2 зубчики
  • Хліб – 2-3 скибочки (100-150 г)
  • молоко або вершки – 2 ст. л.
  • зелень
  • готова гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль, спеції

соус:

  • Помідор – 2 шт. великих
  • цибуля – 2 шт.
  • солодкий перець – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • кетчуп – 3 ст. л
  • томатна паста – 2 ст. л
  • крохмаль і цукор – по 1 ст. л
  • сіль
  • зелень
  • чорний мелений перець
  • часник – 2 зубчики
  • вода або бульйон – 300 мл

Приготування:

Подрібнити цибулю і часник (на тертці, блендером). Додати м’ясний фарш і вимочений у воді (або молоці) і віджатий хліб. Вимісити. Наступним етапом додати яйце, сир і гірчицю. Порізати зелень, влити молоко і ще раз вимісити. На заключній стадії посолити, посипати перцем. На цьому можна обмежитися, а можна додати інші спеції – мускатний горіх або прованські трави, наприклад. Скачати тюфтельки улюбленого розміру. Можна як котлети або трохи менше. Головне, щоб вийшли кругленькі колобочки. Обваляти їх у борошні, обсмажити і на якийсь час відкласти в сторону.

Приготувати соус. Для нього важливо нарізати або натерти інгредієнти якомога дрібніше. Отже, розжарити олію. Обсмажити в ній злегка цибулю, додати натерту моркву, ще парочку хвилин посмажити, покласти болгарський перець і томати і ще трохи обсмажити. Далі додати цукор, сіль, кетчуп і томат. Протушкувати овочеву суміш хвилини три.

Крохмаль розвести в 50 мл води і влити в соус. Перемішати, долити воду або бульйон (можна з кубика), покришити зелень і покласти подрібнений часник. Закрити соус кришкою і тушкувати 10 хвилин. Настає відповідальний момент: в соус занурюються тефтелі. Потрібно, щоб вони були покриті їм повністю. Закрити ще майже готову страву кришкою і протушкувати 15 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром – рисом, овочами, картоплею.

4. Тефтели в сметанному соусі

Складові:

  • Фарш – 0,5 кг
  • черствий білий хліб – 150 г
  • цибуля – 2 шт.
  • яйця – 2-3 шт.
  • сіль перець

соус:

  • Сметана – 200 г
  • Борошно – 2 ч. Л.
  • сіль
  • вода або м’ясний бульйон – 100 мл

Приготування:

Хліб вимочити в воді (молоці), злегка віджати. У молоці буде смачніше, але можна і в воді. Якщо м’ясо будете прокручувати через м’ясорубку, пропустіть разом з ним також вимочений хліб і цибулю – смажений або сирий. Яйця збити і ввести в фарш. Саме збиті яйця роблять тефтелі ніжними і соковитими. Додати сіль і перець. Фарш добре вимісити і, для легкості, трохи збити. Скачайте кульки, обваляти в борошні, обсмажити. Розмір їх невеликий, тому вони обсмажуються до повної готовності. Тефтелі перекласти в казанок.
Для соусу змішати сметану, бульйон (або воду), сіль, і борошно. Залити цією масою тефтелі і тушкувати п’ять хвилин.

5. Тефтели в духовці

Складові:

  • фарш м’ясний – 0,5 кг
  • сир – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль перець

соус:

  • Помідори – 4-5 шт. великих,
  • Цукор – 1 ч. л.
  • сіль перець

Приготування:

Нарізати дуже дрібно цибулю, натерти сир. Все змішати з фаршем, сіллю і перцем. Зняти шкірку з помідорів, м’якоть дрібно нарізати. Можна зробити швидше – розрізати томат на половинки і натерти на тертці. М’якоть поступово стирається, а шкурка залишається в руках. Томатну масу трохи присолити, додати цукор. Тут потрібно пробувати. Якщо помідори солодші, цукру покласти трохи менше, і навпаки. Покладатися потрібно на свій смак. Можна додати трав або запашного перцю. Приправлену масу з помідорів вилити в форму і поставити в духовку, або тушкувати на плиті хвилин 10, щоб виділився сік. Так, такий ось цікавий поворот подій.

Поки томати пускають сік, зліпити тюфтельки мокрими руками і занурити в тушковану помідорні масу. Запікати 30 хвилин до готовності (200 С).

6. Тефтелі в мультиварці

Складові:

  • Фарш – 0,5 кг
  • сіль
  • яйце-1
  • перець мелений
  • рис – 0,5 ст.
  • цибуля – 1 шт.

соус:

  • лавровий лист, сіль, спеції.
  • вода або бульйон – 400 мл
  • борошно, майонез, сметана, кетчуп (томатна паста) – по 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Рис відварити. Цибулю подрібнити і змішати з іншими компонентами для тефтелів. Зліпити кульки і укласти в чашу.

У мисці ретельно змішати всі інгредієнти для соусу і залити ним тюфтельки. Включити режим «тушкування» на 1 годину.

Тефтелі – корисні поради досвідчених кулінарів:

  • Тефтельки вийдуть смачнішими, якщо брати не покупний фарш, а самостійно приготувати з м’яса. Він виходить більш соковитим, тому що в ньому зберігається м’ясний сік.
  • Щоб тефтелі були соковитими і пишними, в фарш додають вимочений хліб – він вбирає м’ясний сік, не дозволяючи йому вийти назовні. Краще використовувати черствий хліб, тому що свіжий надає тефтелі не надто приємну клейкість.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ТОП-6 рецептів приготування самих смачних тефтелів, також корисні поради досвідчених кулінарів