Тортури та ботокс за держкошти. У прокуратурі Грузії розповіли про справи, які розслідують проти Саакашвілі

В Грузії розслідують чотири справи щодо екс-президента Міхеїла Саакашвілі, максимальний термін, який йому загрожує, – 11 років тюрми

Про це повідомив начальник департаменту Головної прокуратури Грузії Іраклій Чілінгарашвілі, передає “Прямий“.

За його словами, для цих розслідувань був створений спеціальний департамент, який розслідує лише справи того періоду.

“Перша справа стосується побиття екс-члена парламенту Валерія Гелашвілі. У 2005-у він написав матеріал в одну із грузинських газет про Саакашвілі. І Саакашвілі вирішив йому помститися. В результаті Гелашвілі отримав серйозні травми. Інша справа стосується засуджених, які здійснили злочин щодо Олександр Гіргвліані, якого вбили в Грузії на одному з цвинтарів”, – розповів представник прокуратури.

Чілінгарашвілі розповів, що також триває розслідування щодо несанкціонованого розгону мирного зібрання, яке відбулося в 2007 році на вулицях Тбілісі.

Тоді, за його словами, багато людей вийшли проти режиму Саакашвілі та його політики. Замість діалогу з учасниками мітингів Саакашвілі кинув проти них спеціальну техніку та силові підрозділи.

“Четверта справа грузинської прокуратури щодо Саакашвілі – фінансова: витрати коштів державних фондів на особисті цілі. З фондів оплачувалися масажі, уколи ботоксом та інші процедури. Перебування в розкішних готелях, де ці витрати доходили до 9 мільйонів грузинських ларі. У пріоритеті – справи щодо тортур”, – наголосив Чілінгарашвілі.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тортури та ботокс за держкошти. У прокуратурі Грузії розповіли про справи, які розслідують проти Саакашвілі