У Держприкордонслужбі пояснили, чому Саакашвілі примусово вивезли за межі України

Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі доправили до Польщі, бо він перебував на території України незаконно. А до Польщі – бо–саме звідти він нелегально перетнув кордон до України, пише ТСН,

“12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі із оточення Міхеіла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку”, – зазначили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, ще 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018-го Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу Саакашвілі на рішення міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

“Відповідно до наведених вище судових рішень ця особа перебувала не території України незаконно, а тому, із дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство”, – пояснили у Держприкордонслужбі.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Держприкордонслужбі пояснили, чому Саакашвілі примусово вивезли за межі України