У Фастові попрощались із загиблим в Авдіївції Денисом Гловою

У Фастові 24 серпня попрощались із загиблим під Авдіївкою 28-річним бійцем 72-ої бригади Денисом Гловою. У цей день у місті скасували усі концерти і святкові заходи до Дня незалежності, замість них сотні містян з квітами йшли на похорон земляка, повідомляє ТСН.

Коли труну з тілом героя винесли після відспівування з церкви, фастівці навколішки віддали останню шану герою. Знайома родини Людмила Діденко розповідає, що Денис був доброзичливим хлопцем – єдином сином, який дуже любив свою маму.

“Це золота дитина. Наскільки він любив маму, мама його любила. Це тяжко. Ми старалися так, щоб з кожної вулиці була квіточка йому віддана”, – розповіла жінка.

Медаль та нагородний ніж передав матері командир взводу. Для похорону також привезли прапор роти, в якій служив Глова.

“Дуже ввічлива, чемна людина. Працьовита. Справжній воїн. Не боявся нічого. Дуже важка утрата. Всі бійці дуже сумують”, – розповів командир взводу 72-ї бригади Роман Коваленко.

Прийшли попрощатись і бійці з батальйону “Київська Русь”, вони палають бажанням помститися за смерть товариша. “Таке свято – Незалежності України – молодий хлопець за нашу незалежну Україну загинув. Росія не дотримує мінські домовленості, кидає великими калібрами, гинуть наші хлопці. Нам би дозвіл дати, нам би “фас!” сказати – ми б їх давно розбили”, – кажуть вони.

Військовий психолог Світлана Світлячок востаннє спілкувалася з Денисом за день до загибелі.

“Це була людина до якої я спокійно могла повернутися спиною. І я б знала: що б не відбувалося, ця людина прикриє мені спину”, – сказала вона. На цвинтар труну військові несли на руках через усе місто. Поховали бійця на Алеї слави біля побратимів.

Денис народився 22 липня 1989 року у місті Фастів на Київщині. Відслужив за мобілізацією, і наприкінці березня 2017-го повернувся в бригаду на контракт. Тривалий час захищав Україну у Волноваському районі.У Дениса залишилася мама, в якої він був єдиною дитиною.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Фастові попрощались із загиблим в Авдіївції Денисом Гловою