В Києві тисячі лікарів вийшли на мітинг проти медреформи

У центрі Києва, на вулиці Грушевського тисячі лікарів зібралися на мiтинг, які виступають проти медичної реформи.

За словами кореспондента ТСН Оксани Муляр, попередньо на Хрещатику зібралися вже щонайменше дві тисячі осіб, але увесь час люди підходять, вони з різних міст, у руках тримають плакати.

Як зазначається, мiтинг підготувала профспілка медиків.

“Перша наша вимога – ми вимагаємо призначити міністра охорони здоров’я, бо вважаємо, що в умовах реформування має бути очільник міністерства , який запропонує реформу, буде її впроваджувати і буде нести відповідальність за те, що він запропонував.

Друга наша вимога – це погашення заборгованості медпрацівникам. Ще тиждень тому вона складала понад 100 млн гривень”, – заявила голова профспілки Вікторія Коваль.

Своєю чергою виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун ще вчора відреагувала на ці вимоги, тому що вони були озвучені на прес-конференції. На її думку, профспілка та адміністрації лікарень зганяють людей на цей мітинг.

Наразі люди формуються у колону, згодом вони рушать урядовим кварталом. На низці ділянок за цим маршрутом вже перекритий рух, зокрема, вулицю Грушевського на Європейській площі. Через це утворюються чималі затори, водії обурені.

До того ж біля урядового кварталу з обох боків вже встановили мобільні стаціонарні рамки-металошукачі. На вулицях чергує величезна кількість бійців Нацгвардії, а також кінологи з собаками.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Києві тисячі лікарів вийшли на мітинг проти медреформи