В моєму холодильнику завжди приємно пахне. 10 трюків, якими користуються шеф-кухарі!

Холодильник, наш друг і товариш. Без нього важко уявити собі існування сучасної сім’ї. Страшно подумати, що він раптом може зламатися. Адже в ньому лежить все найсмачніше, і він зберігає це свіжим. Але іноді всередині з’являється неприємний запах і це псує апетит.

Запах потрібно усунути, і ми знаємо як

Подрібнене активоване вугілля чудово справляється з цим завданням. Залиште в холодильнику тарілочку з цим порошком. За ніч він вбере в себе всі несвіжі і сторонні запахи. Якщо ви прогрієте в духовці цей порошок при 170-180 ° С, то він послужить вам ще раз.

Для профілактики активоване вугілля можна тримати в холодильнику постійно. Для цього потрібно лише зробити отвори в кришці невеликої ємності, покласти туди подрібнені таблетки і поставити в дверцята. Головне не забувайте періодично міняти вміст.

Вологе прибирання з оцтом теж може допомогти. Протріть все стінки і полиці вашого холодильника ганчірочкою, змоченою в оцтовому розчині. Для закріплення ефекту: можна додатково залишити на полиці стакан з оцтом на пару годин. Є ще один більш трудомісткий спосіб, але він допоможе усунути навіть застарілі аромати.

Розведіть 1/1 з водою і помийте цим розчином холодильник. Після прибирання залиште дверцята відкритими на кілька годин, щоб вивітрився різкий запах  нашатирного спирту.

Ще один спосіб більш приємний, але більш витратний. Підсмажте трохи свіжозмеленої кави і розмістіть у відкритих ємностях в морозильній і основній камерах вашого домашнього агрегату.
Гуща і сам напій володіють аналогічною дією і їх теж можна використовувати. Зверніть увагу: напій повинен бути гарячим, а холодильник відключений від електроживлення.

Якщо в холодильнику постійно тримати відкриту баночку з содою, то ви застраховані від несподіваних ароматів на місяці. З содою також можна зробити і вологе прибирання. Це буде дуже ефективно.

Скоринки житнього хліба, розкладені в холодильнику на різних рівнях, допомагають позбутися від дивних запахів в камері холодильника. Таку ж дію надають порізані на шматочки яблуко, сир або сира картопля.

Пакетики чаю, розкладені на полицях прекрасно вбирають сторонні запахи.
Котячий наповнювач, сіль і цукор не гірше за інших борються з поганими запахами. Поставте їх в холодильник у відкритому посуді, і вони зроблять свою справу.

Ще один спосіб: прибирання за допомогою лимонного розчину. Вичавіть сік з половинки лимону, змішайте з водою і протріть холодильник зсередини ганчіркою, змоченою в цьому розчині. Цей спосіб чудово закріпить результат звичайного вологого прибирання.

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В моєму холодильнику завжди приємно пахне. 10 трюків, якими користуються шеф-кухарі!