В обвинувальному акті будуть пом’якшувальні обставини для Зайцевої

У документі йдеться про те, що швидкість авто підозрюваної складала “не менше 80 км/год”.

Олена Зайцева може бути визнана винною у справі про смертельне ДТП у центрі Харкова минулого року.

Про це йдеться в обвинувальному акті, який є у розпорядженні ТСН.ua.

Згідно з ним, Зайцева обвинувачена в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть шести осіб, тяжкі і середньої тяжкості травми ще шістьох осіб.

Олена Зайцева порушила низку пунктів Правил дорожнього руху (п.п. 8.7.3 (ґ, е), 8.10, 8.11, 12.4). Дії водія визнано такими, що не відповідали вимогам Правил, та були, з технічної точки зору у причинному зв’язку з виникненням цієї дорожньо-транспортної події.

“Зайцева 18.10.2017 року приблизно о 20:43, керуючи технічно справним автомобілем Lexus RX 350 р.н. АХ 0032 ЕС, рухалась вулицею Сумська з боку площі Конституції, наближаючись до перехрестя з вулиці Сумська та провулок Мечникова у Харкові, з перевищенням дозволеної швидкості для руху у населеному пункті, а саме зі швидкістю не менше 80 км/год, діючи необережно, проявила злочинну самовпевненість, не вжила своєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу аж до його зупинки, при включенні для неї жовтого, а потім червоного заборонених сигналів світлофору, в’їхала на перехрестя, де сталося зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, р.н. АХ 7970 ЕМ, під керування Дронова Г.О., який рухався з боку вулиці Римарська у напрямку вулиці Пушкінська у Харкові, після чого автомобіль Lexus RX 350, виїхав на тротуар, де стався наїзд на пішоходів, чим Зайцева О.О. грубо порушила вимоги п.п. 8.7.3 (ґ, е), 8.10, 8.11, 12.4 Правил дорожнього руху України”, – йдеться в документі.

Однак в обвинувальному акті йдеться про обставини, які пом’якшують покарання для Зайцевої. “Відповідно до ст.66 КК України, є щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку потерпілим”, – зазначається в акті.

Зазначимо, про пом’якшувальні обставини заявляла адвокатка Зайцевої. Зокрема, рідні підозрюваної відправили банківські перекази родинам загиблих в аварії. Йшлося про суму в 50 тисяч гривень. Батьки загиблих повернули гроші після того, як чеки від благодійних внесків слідство почало докладати до матеріалів справи. Після щиросердного каяття, вони, за словами адвокатки Зайцевої, можуть стати добровільним відшкодуванням збитків. Це вже одразу дві пом’якшувальні обставини, які можуть зменшити кількість років у вироку. Адвокатка Зайцевої Юлія Козир повідомила, що день перебування в СІЗО рахується, як день відбування покарання після вироку. Після того, як мине половина терміну, Олену можуть відпустити умовно-достроково.

Обвинувальний акт затверджений 2 лютого цього року у приміщенні прокуратури Харківської області.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В обвинувальному акті будуть пом’якшувальні обставини для Зайцевої