Конюшина – еліксир молодості. Покращує зір, пам’ять, лікує багато хвороб

Конюшина завжди асоціювалася у мене з хорошою кормовою рослиною, але практична робота в області фітотерапії змусила докорінно змінити своє ставлення до цієї рослини.

Вивчаючи її властивості, звернув увагу, що конюшина відмінно справляється з шумом у вухах – одним з ознак склеротичного ураження мозкових судин, порушеннями зору і пам’яті, депресією, неврозом, незрозумілими перепадами настрою, а також допомагає здолати наполегливий головний біль.

Застосовують в лікуванні свіжу і суху траву рослини, його сік і настойку.

Для приготування соку використовують всі види конюшини . У період цвітіння зрізають верхівки рослини, подрібнюють їх до стану трав’яної кашки і методом пресування видавлюють сік.

Щоб він довше зберігався, 1/3 частину за обсягом соку перемішують з 1 частиною горілки і закатують цю суміш в скляні банки. Якщо лікуватися доводиться в період цвітіння конюшини, то краще користуватися для одужання свіжовичавленим соком.

Для цього рослинну сировину подрібнюють в блендері або через м’ясорубку до стану рослинної кашки, потім 4-5 ст.л. приготовленої трав’яної маси заливають склянкою води кімнатної температури і 10-15 хвилин постійно помішують.

Після цього проціджують через складену в 2-3 шари марлю і випивають отриманий сік. І свіжим, і консервованим соком конюшини лікуються 1,5-2 місяці. Для профілактики атеросклерозу його слід приймати щодня по 1-2 ст.л. постійно.

Сік конюшини позбавляє від шуму у вухах і головного болю , поліпшує зір і пам’ять, ефективний при депресії і неврозі, допомагає легше перенести клімакс, нормалізує температуру тіла при застуді, пом’якшує кашель, покращує стан здоров’я при бронхіті, трахеїті і пневмонії (запаленні легенів), сприяє очищенню дихальних шляхів, що дуже важливо при туберкульозі легенів.

Його потрібно приймати по 1 ст.л. 3-7 раз в день за півгодини до їжі до одужання і ще 7-10 днів після зникнення симптомів захворювання.

Особливу увагу на сік конюшини потрібно звернути жінкам, які страждають хворобливими і нерегулярними місячними, матковими кровотечами та анемією (недокрів’ям ).

У поєднанні з іншими застосовуваними в лікуванні препаратами сік конюшини вони повинні приймати по 3-5 ст.л. в день протягом 1-1,5 місяців. Обов’язково весь період лікування постійно перевірятися у гінеколога.

Літнім людям, щоб зміцнити серцевий м’яз і позбутися від набряклості ніг, сік конюшини треба приймати по 1 ч.л. 5-7 раз в день протягом 3-4 тижнів.

Протипоказання

Обов’язково слід припинити прийом препаратів конюшини при появі болей в шлунку і діареї (хоча в ряді випадків цілителі лікують ним шлункові болі і коліки).

Але мало хто знає, що червону конюшину не можна застосовувати при естрагенозалкжній формі раку.

Небажана конюшина при схильності до серцевих захворювань, інсультів або тромбофлебіту.

Підвищує кислотність шлунка, тому з обережністю потрібно приймати людям з гастритами на тлі високої кислотності, при виразках шлунка і 12-палої кишки.

Протипоказано при вагітності.

Джерело

Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Конюшина – еліксир молодості. Покращує зір, пам’ять, лікує багато хвороб