Пляцок “Мелодія Карпат”

Інгредієнти

Для коржа-основи:

  • Сметана – 400 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Волоські горіхи або фундук – 0,5 склянки.
  • Какао – 5 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Манка – 1,5 склянки.
  • Сода – 0,5 ч.л.

Для рулету:

  • Сир – 150 г.
  • Олія – 50 г.
  • Цукор – 50 г.
  • Сметана – 50 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 05 ч.л.
  • Борошно – 3 склянки.

Для макової начинки рулету:

  • Мак – 1 склянка.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • В’ялені або заморожені вишні (якщо заморожені – попередньо розморозити і злити сік)

Для йогуртового мусу:

  • Йогурт – 700 м.
  • Цукор – 70 г.
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.
  • Сир – 150 г.
  • Молоко – 100 мл.

Спосіб приготування

Крок: 1 Шар -основа. Горіхи подрібнити в блендері. Змішуємо цукор, манку, какао, соду і подрібнені горіхи, перемішуємо.

Крок: 2 В окремому посуді змішуємо яйця, сметану і олію, перемішуємо і з’єднуємо з сипучими інгредієнтами.

Крок: 3 Прямокутну форму вистилає папером для випічки, виливаємо тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.

Крок: 4 Макові рулети. Яйця розтираємо з цукром, сиром, сметаною і олією, додаємо просіяне борошно з содою і замішуємо досить круте тісто, ділимо його на чотири однакові частини, звертаємо в кульки, накриваємо харчовою плівкою і поки залишаємо.

Крок: 5 У кавомолці перемолоти мак, залити його 100 мл гарячої води і витримати на повільному вогні до випаровування води, додати цукор і розтерти.

Крок: 6 Кожен шматок тіста розгортаємо в прямокутний пласт, викладаємо макову начинку і рівномірно розподіляємо по всій поверхні, по краю викладаємо вишні і звертаємо в рулети (вони повинні по довжині відповідати розміром форми), які випікаємо на пекарському папері при 180 градусах 25 хвилин.

Крок: 7 Мус. Желатин замочуємо на 20 хвилин в холодному молоці, після чого розчиняємо його на водяній бані і проціджуємо через сито. Йогурт перемішуємо або злегка збиваємо з цукром і сиром до однорідної маси (якщо сир зернистий – краще пробити його в блендері), а потім додаємо желатин, перемішуємо.

Крок: 8 Збірка пляцки. Форму взяти з високими бортами і  навіть можна збільшити борти за допомогою фольги. На основний корж наносимо трохи мусу і охолоджуємо в холодильнику 10 хвилин, потім на нього викладаємо рулети і заливаємо їх рештою мусу. Охолоджуємо в холодильнику протягом 15 хв – 2 годин. Прикрашаємо за бажанням – можна викласти свіжі фрукти або ягоди, посипати подрібненими горіхами або шоколадом – як Вам більше подобається. Нарізати на квадратні тістечка. Смачного!

Джерело 

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пляцок “Мелодія Карпат”