10 порад щодо приготування шоколадної глазурі

Шоколадна глазур чудово підходить для прикрашання солодкої випічки або фруктів. Приготування шоколадної глазурі має свої тонкощі, які дозволяють зробити кондитерський виріб смачнішим.

1. Для приготування шоколадної глазурі шоколад (якщо будете готувати з нього) потрібно розтоплювати тільки на гарячій водяній бані, обережно помішуючи, щоб він повністю розтопився. Тоді глазур вийде без горілого присмаку.

2. Не слід нагрівати шоколад понад 40 °С.

3. Щоби під час розтоплювання шоколад не прилипав до стінок посуду, їх потрібно заздалегідь змастити вершковим маслом.

4. Коли глазур вже готова, наносити її на поверхню торта найкраще ножем. Щоб шар вийшов гладким, ніж обов’язково слід занурити в гарячу воду і швиденько розгладжувати глазур на поверхні торта.

5. Покривати торт глазур’ю слід від центру до країв, тоді шар вийде більш рівномірним.

6. Якщо у вас під рукою не виявилося шоколаду, можна приготувати шоколадну глазур з какао-порошку: какао-порошок (2 столові ложки), цукор (0,5 склянки) і вода (3 столові ложки).

7. Дуже важливо при приготуванні глазурі з какао в цукор спочатку додавати какао, а потім (тільки після ретельного перемішування) додавати воду. Якщо цього не зробити, то какао в глазурі буде грудками, і розмішати його буде дуже важко.

8. Варити глазур слід на дуже маленькому вогні.

9. Готову глазур потрібно трохи охолодити, так як гаряча глазур занадто рідка і буде стікати з випічки.

10. У теплу глазур треба додати шматочок вершкового масла (грам 50) і збити все міксером. Тоді вона буде гладкою.

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

10 порад щодо приготування шоколадної глазурі