У всіх рецептах вершковий сир можна замінити на якісний домашній сир, тричі протертий крізь сито.
Сирний крем на вершках
- Сир вершковий – 500 гр
- Вершки від 33% – 100 гр
- Цукрова пудра – 70 гр
Всі інгредієнти попередньо охолоджені, перемішати міксером на високих оборотах, перед використанням охолодити.
Сирний крем на маслі
- Вершковий сир – 500 гр
- Масло вершкове – 100 гр
- Цукрова пудра – 70 гр
Сир повинен бути дуже холодним, а вершкове масло кімнатної температури.
Збити масло з пудрою. Ввести сир і продовжувати збивати до однорідної маси. Охолодити.
Сирний крем з вареним згущеним молоком
- 500 грам вершкового сирного сиру
- 200 грам вареного згущеного молока (варити краще самим).
Збити вершково-сирний сир, додати згущене молоко, продовжувати збивати до однорідності. Охолодити.
Банановий крем сир
- 500 грам вершкового сиру
- 1 банан
- 100 грам вершків (від 33%)
- цукрова пудра за смаком.
Разом збити сир і банан, окремо збити вершки і цукрову пудру акуратно об’єднати, охолодити.
Крем сир апельсиновий
- 500 грам вершкового сиру
- 1 апельсин
- 100 грам вершків (від 33%)
- цукрова пудра за смаком
З апельсина зняти (натерти) цедру, почистити від шкірки, а часточки від білої шкірки. Подрібнити в блендері. Протерти через сито. Додати до пюре терту цедру. Збити сир, додати пюре апельсина, збити до однорідності Окремо збити вершки з цукровою пудрою, з’єднати з апельсиново-сирною масою. Охолодити.
Шоколадний сирний крем
- 500 грам вершковго сиру
- 250 грам шоколаду (можна використовувати білий, молочний, гіркий – смак буде різним)
- цукрова пудра за смаком.
Збити сир з цукровою пудрою. Розтопити шоколад, остудити до кімнатної температури. З’єднати шоколад з сирною массою. Охолодити.
Кавовий сирний крем
- 500 грам вершкового сиру
- 2 ч.л. розчинної кави
- 100 грам вершків (від 33%)
- цукрова пудра за смаком
У вершках розчинити каву. Збити кавові вершки, в окремій ємності збити сир. З’єднати обидві маси. Охолодити.
Фісташковий сирний крем
- 500 грам вершкового сиру
- 2 ст.л. фісташкової пасти
- 100 грам вершків (від 33%)
Збити сир з фісташкової пастою. Окремо збити вершки, з’єднати обидві масси. Охолодити.
Ягідний або фруктовий сирний крем
- 500 гр вершково сиру
- 100 гр ягідного або фруктового пюре (якщо пюре дуже рідке, трохи уварити)
- 100 гр вершків (від 33%)
- цукрова пудра – за смаком
Охолоджений сир і вершки змішати і збити, додати пюре і цукрову пудру, змішати до однорідності. Охолодити.
Карамельний сирний крем
- 70 гр м’якої карамелі
- 500 гр вершкового сиру
- 85 гр жирних вершків (від 33%)
- 25 гр м’якого вершкового масла (кімнатної температури)
Приготувати м’яку карамель, остудити. Змішати карамель, сир і вершки, все збити, додати вершкове масло. Збити до однорідності. Охолодити.
Можна додавати в крем сир з будь-якими наповнювачами та смаковими добавками – крихта Орео, кокосова стружка, шматочки шоколаду, горіхові пасти, фруктові пасти і отримувати яскраві смаки, які ідеально підходять під ваш торт. Смачного!