12 класних і важливих підказок власникам мультиварок

У вас також обмаль часу для приготування їжі? Допоможе мультиварка! Вона приготує те, що вам треба і коли вам треба!  Зараз мультиварки є мало не в кожному домі,  але далеко не всі знають про деякі не зовсім звичайні способи використання її режимів.

1. Оберіть програму «Тушкування», зачекайте одну годину і отримаєте кип’ячене молоко. Якщо молоко щойно дістали з холодильника, то ввімкніть таймер на 1,5 години. Поставили і пішли! Не треба стежити, молоко не збіжить (а от під час кип’ятіння на плиті таке нерідко трапляється).

2. Оберіть режим «Тушкування», встановіть таймер на 5–6 годин – і отримаєте чудове пряжене молоко.

3. Основа мультиварки – це термос. Якщо тепле молоко спочатку заквасити, потім залишити на ніч, то вранці у вас буде неймовірний домашній кефір, або ряжанка з топленого молочка, або йогурт.

4. За допомогою програми «Тушкування» можна приготувати приголомшливу тушковану картоплю або голубці майже як з печі.

5. Програма «Варіння на пару»: 5 хв – і у вас на столі будуть яйця всмятку. 7 хв – яйця в мішечок. 12 хв – і ви отримаєте яйця, зварені вкруту.

6. Програма «Плов» допоможе навіть найзатятішим холостякам приготувати смачну вечерю з пельменів. Все просто: в каструлю кидаємо пельмені, заливаємо водою (не сильно), додаємо сіль за смаком, ложечку вершкового масла. Тиснемо кнопку, 10-15 хвилин і вечеря готова. Пельмені не порвалися, нічого не прилипло, вони не переварені!

7. Також програма «Плов» дозволяє готувати просто неймовірну за смаком тушковану картоплю із золотистою підсмаженою скоринкою. І найважливіше – нічого мішати і контролювати не треба. Мультиварка після закінчення часу таймера сама перейде на режим підігріву.

8. Програма «Випічка / Жарка»  допоможе приготувати приголомшливу смажену риба і м’ясо. Ось рецепт: відбиваємо м’ясо, солимо, перчимо, ставимо на 20 хв на режим «Випічка / Жарка» (дно змащуємо олією). Потім додаємо сметану і вибираємо режим «Тушкування» (30 хв). Пальчики оближеш!

9. Програма«Тушкування». 12 годин – і у вас на столі прозорий як скельце і запашний холодець.

10. Знову «Тушкування». Робимо дві страви відразу: вниз кладемо гарнір (рис, гречка, картопля і т.д.), зверху в спеціальний кошик (іноді йде в комплекті з мультиваркою) укладаємо м’ясо, курочку, котлетки або навіть звичайні сосиски. Сік стікає у гарнір, тож отримаєте чудову страву, до якої навіть соуси не потрібні.

11. За півтори години на програмі «Тушкування» легко приготувати майже будь-який суп. Не повірите, наскільки він буде прозорий, наваристий і з неймовірним запахом.

12. Режим «Випічка / Жарка». Обсмажуємо фарш і цибулю. Переходимо на програму «Плов», у фарш додаємо пір’я або ріжки (одим з видів макаронів), заливаємо все окропом, але не повністю, верх повинен бути не покритий водою. Солимо, перемішуємо, тиснемо кнопку і чекаємо фантастичні макарони по-флотськи!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

12 класних і важливих підказок власникам мультиварок